Woolworths Ltd. : Στο 3% η πτώση των μετοχών της

Τρίτη, 20 Απριλίου 2004 08:39

ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ απώλειες σε χρονικό διάστημα έξι μηνών, σημείωσαν οι μετοχές της μεγαλύτερης εταιρείας πώλησης τροφίμων της Αυστραλίας, Woolworths Ltd., καθώς ανακοίνωσε περιορισμό της ανάπτυξης το τρίτο τρίμηνο στα σούπερ μάρκετ της, εξ αιτίας της ανταγωνίστριάς της Coles Myer Ltd., που αύξησε σημαντικά τις εκπτώσεις των προϊόντων της.

Η μετοχή της Woolworths υποχωρούσε κατά 3%, φθάνοντας στα 11,59 δολ. Αυστραλίας η μία, στις 12:31' μ.μ. στο Σύδνεϋ, τοπική ώρα. Οι πωλήσεις των σούπερ μάρκετ της εταιρείας, η οποία εισπράττει από αυτά το 86% των συνολικών της εσόδων, αυξήθηκαν κατά 4,9%, φθάνοντας στα 5,67 δισ. δολ. Αυστραλίας (4,2 δισ. δολ. ΗΠΑ) και ήταν χαμηλότερες από την αύξηση της τάξης του 11% που είχαν εμφανίσει πριν από ένα χρόνο.

Ο επικεφαλής της εταιρείας, Roger Corbett, o οποίος γνώρισε εδώ και επτά συνεχόμενα τρίμηνα τη μείωση των πωλήσεων, δεν κατάφερε να αυξήσει τα έσοδα, μετά τη ματαίωση των σχεδίων του από την κυβέρνηση της Αυστραλίας να ανοίξει φαρμακεία.

Οι μετοχές της Coles κέρδιζαν 14 σεντς, ποσοστό 1,7%, φθάνοντας στα 8,44 δολ. Αυστραλίας η μία, ενώ φέτος συνολικά έχουν σημειώσει άνοδο 12%, τη στιγμή που οι μετοχές της Woolworths έχασαν ποσοστό 2%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα