Πρώτο ραντεβού στο Παρίσι

Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2014 14:29
UPD:16:33
REUTERS/ALKIS KONSTANTINIDIS

Η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα, με επικεφαλής τον υπουργό οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, έφθασε στο Παρίσι (φωτογραφία αρχείου).

Μακρές αναμένεται να είναι οι συζητήσεις με την τρόικα στο Παρίσι, όπου σήμερα έχει δοθεί το πρώτο ραντεβού με την ελληνική διαπραγματευτική ομάδα. 

Συγκεκριμένα, εκτιμάται ότι οι συνομιλίες, στο κτήριο της ελληνικής αντιπροσωπείας του ΟΟΣΑ, θα διαρκέσουν έως πολύ αργά το βράδυ. 

Την Τετάρτη οι δύο πλευρές αναμένεται να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στις 8:00, ώστε οι συζητήσεις να ολοκληρωθούν εντός της ημέρας. Πάντως, δεν αποκλείεται να συνεχισθούν και την Πέμπτη εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα, με επικεφαλής τον υπουργό οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, έφθασε στο Παρίσι το μεσημέρι με το κυβερνητικό αεροπλάνο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε αυτήν συμμετέχουν ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Τάσος Αναστασάτος, ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης και ο υπουργός Δημόσιας Διοίκησης Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Επίσης, παρόντες στις συνομιλίες θα είναι οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού Χρύσανθος Λαζάριδης και Σταύρος Παπασταύρου, καθώς και ο Χρήστος Πρωτόπαππας που θα εκπροσωπήσει το ΠΑΣΟΚ.

Αναφερόμενη στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα στη γαλλική πρωτεύουσα, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη τόνισε πως δεν θα υπάρξει νέο μνημόνιο.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real και απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε: «Όχι (δεν θα υπάρξει νέο μνημόνιο), θα υπάρξει μία συμφωνία εξόδου από το μνημόνιο».

Πρόσθεσε πάντως πως «θα ελέγχουμε πάντα τα δημοσιονομικά μας, γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να δημιουργούμε χρέη και ελλείμματα ... Όλες οι χώρες προσέχουν τα δημοσιονομικά τους, δεν μπορεί να δανείζεσαι και να ξαναδανείζεσαι μέχρι τη στιγμή που δεν θα σε δανείζει κανείς».

Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως βλέπει νέα μνημονιακή συμφωνία και μέτρα και επαναλαμβάνει πως καμία συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές δεν μπορει΄να δεσμεύσει τον ελληνικό λαό: 

«Μέσα σε λίγες εβδομάδες, η περίφημη Σαμαρική "έξοδος από το μνημόνιο" μετατρέπεται σε νέα μνημονιακή συμφωνία και μέτρα. Πρόκειται για μια άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης μεν, απόλυτα αναμενόμενη δε, στο βαθμό που πέφτει στο μνημονιακό λάκκο που η ίδια επικοινωνιακά έσκαβε. Είναι όμως γελασμένοι στην κυβέρνηση, αν θεωρούν ότι μπορούν να παραμείνουν στην εξουσία και να δεσμεύσουν τον ελληνικό λαό με την οποιαδήποτε συμφωνία που θα καταλήξουν με τους δανειστές».

newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα