ΟΟΣΑ: Νέα έκκληση προς ΕΚΤ να αναλάβει περαιτέρω δράση

Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2014 13:47
UPD:13:56
REUTERS/KAI PFAFFENBACH

Νέα έκκληση προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) να λάβει περαιτέρω μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης απευθύνει ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), σε έκθεσή του που δημοσιοποίησε σήμερα, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η οικονομία της Ευρωζώνης βρίσκεται σε φάση στασιμότητας με αυξημένο κίνδυνο αποπληθωρισμού.

Σύμφωνα με την έκθεση του ΟΟΣΑ, η παγκόσμια οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 3,3% φέτος, 3,7% το 2015 και 3,9% το 2016, με τις οικονομίες των ΗΠΑ και της Βρετανίας να ξεχωρίζουν θετικά, ενώ εκείνες της Ευρωζώνης και της Ιαπωνίας δρουν αρνητικά στον ρυθμό.

Στην έκθεση επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι υπάρχουν σημαντικές αποκλίσεις μεταξύ των κρατών - μελών του οργανισμού, τόσο σε όρους ανάπτυξης όσο και νομισματικής πολιτικής.

Στα επιμέρους στοιχεία που αναφέρονται στην έκθεση, ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης θα διαμορφωθεί στο 0,6% το 2015 και στο 1% το 2016, η οικονομία της Ιαπωνίας θα αναπτυχθεί με ρυθμό μόλις 0,8% το 2015, ενώ η οικονομική δραστηριότητα της Κίνας θα υποχωρήσει ελαφρά την ίδια περίοδο και η οικονομία της Ρωσίας θα βρεθεί σε στασιμότητα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα