Σταθεροποιητικά το ευρώ έναντι του δολαρίου

Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2014 13:09
UPD:13:09
REUTERS/KACPER PEMPEL

Σταθεροποιητικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου σήμερα, με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις δηλώσεις των μελών του δ.σ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) σχετικά με την ετοιμότητά της για ανάληψη περαιτέρω δράσης αν χρειαστεί.

Ειδικότερα, στις 13:01, το ευρώ κινείται με οριακές απώλειες 0,02% στα 1,2439 δολάρια, ενώ το εύρος διακύμανσης σήμερα είναι ιδιαίτερα στενό μεταξύ των 1,2416 δολαρίων και των 1,2443 δολαρίων.

Όπως ανέφερε το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Μπενουά Κερέ σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg, η ΕΚΤ δεν θα αποφασίσει βιαστικά για την αύξηση της στήριξης που παρέχει και τα όποια μέτρα θα εξαρτηθούν από τα νεότερα στοιχεία για την πορεία της οικονομίας.

«Πρέπει να αντιληφθούμε πώς λειτουργούν αυτά που έχουμε ήδη αποφασίσει - δεν πρόκειται να σπεύσουμε να λάβουμε νέα απόφαση χωρίς τη γνώση αυτή», δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης που είναι υπεύθυνος για τις παρεμβάσεις της ΕΚΤ στις αγορές, εν όψει της συνεδρίασης του δ.σ. της κεντρικής τράπεζας την επόμενη Πέμπτη.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα