Στο δημόσιο η πλειοψηφία των μετοχών της ΔΕΗ

Επανέλαβε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γιώργος Σαλαγκούδης
Τρίτη, 20 Απριλίου 2004 13:54

ΤΗ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ, ότι η πλειοψηφία των μετοχών της ΔΕΗ θα παραμείνει υπο τον έλεγχο του δημοσίου, επανέλαβε σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γιώργος Σαλαγκούδης, μιλώντας στη γενική συνέλευση των μετόχων της επιχείρησης.

Ο κ. Σαλαγκούδης τόνισε οτι η επιχείρηση θα λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και με στόχο ικανοποιητικό μέρισμα για τους μετόχους και διασφαλιση επάρκειας ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο υφυπουργός ανέφερε ακόμη οτι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας όπως επιβάλει η Κοινοτική Οδηγία, θεωρεί ότι η ΔΕΗ θα είναι ο σημαντικότερος ''παίκτης'' σε αυτή την αγορά και οτι θα δημιουργηθεί ευνοϊκό περιβάλλον για επενδύσεις απο τον ιδιωτικό τομέα.

Ο νέος πρόεδρος της ΔΕΗ, Γιάννης Παλαιοκρασσάς, τόνισε ότι τα οικονομικά αποτελέσματα είναι ικανοποιητικά και οτι η νέα διοίκηση παραλαμβάνει σε μια στιγμή που είναι κρίσιμη εξ αιτίας της συνεχιζόμενης διεθνούς οικονομικής κρίσης της ανόδου των τιμών του πετρελαίου και των διαρθρωτικών αλλαγών που θα επιβάλει η απελευθέρωση της αγοράς.

Ο κ. Παλαιοκρασσας τόνισε ότι η ΔΕΗ μπορεί να ανταπεξέλθει στις συνθήκες που δημιουργεί η απελευθέρωση και θα ωφεληθεί σημαντικά από αυτήν, ενώ στις προτεραιότητες της νέας διοίκησης επισήμανε το σεβασμό στον καταναλωτή και το περιβάλλον.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΗ



Σχολιασμένα