Στα υψηλότερα πενταμήνου το δολάριο στην Ασία

Τετάρτη, 21 Απριλίου 2004 07:35

ΣΤΑ ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ επίπεδα σε χρονικό διάστημα πέντε μηνών αναρριχήθηκε το δολάριο έναντι του ευρώ στην Ασία, ενώ άνοδο σημείωσε και έναντι των 14 από τα 16 κύρια νομίσματα στον κόσμο, καθώς εκτιμάται ότι ο διοικητής της Federal Reserve, Alan Greenspan, θα σηματοδοτήσει σήμερα την άνοδο των βασικών επιτοκίων δανεισμού.

Η προοπτική από τη Fed να αυξήσει τα βασικά επιτόκια δανεισμού από τα χαμηλότερα επίπεδα 45 ετών και από το 1% που βρίσκονται σήμερα, το νωρίτερο τον Σεπτέμβριο, έγινε μεγαλύτερη, μετά τη χθεσινή ομιλία του Greenspan και το σχόλιό του ότι «ο αποπληθωρισμός δεν αποτελεί πλέον πρόβλημα».

Το δολάριο ισχυροποιήθηκε στο 1,1835 έναντι του ευρώ στις 12:05' μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα, από 1,1870 δολ. που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη. Διαπραγματεύθηκε στο 1,1820 δολ., το υψηλότερο επίπεδο από τις 26 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναλυτών της αγοράς συναλλάγματος, το δολάριο θα ισχυροποιηθεί φθάνοντας στο 1,15 έναντι του ευρώ τις αμέσως επόμενες εβδομάδες.

Εναντι του γιέν το αμερικανικό νόμισμα διαπραγματεύθηκε στα 108,77 από 108,78, ενώ υποχώρησε και στα 109,15 γιέν. Το δολάριο κάλυψε τις απώλειες μετά την έκθεση η οποία έδειξε ότι οι βιομηχανίες εισήγαγαν περισσότερο μηχανολογικό εξοπλισμό, καθώς προέβλεπαν αύξηση των πωλήσεων αφού οι καταναλωτές εντείνουν τις δαπάνες τους στην Ιαπωνία, τη δεύτερη σε μέγεθος οικονομία του κόσμου.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα