Στέλεχος της Unilever, επικεφαλής της Gucci

Ο Robert Polet θα αντικαστήσει τον απερχόμενο Domenico De Sole
Τετάρτη, 21 Απριλίου 2004 11:48

ΣΤΕΛΕΧΟΣ, το οποίο δούλεψε για 26 χρόνια στην εταιρεία τροφίμων, Unilever, επέλεξε η γαλλική εταιρεία λιανικής πώλησης Pinault-Printemps-Redoute SA, που έχει τον έλεγχο της Gucci Group NV, προκειμένου να αναλάβει τη θέση του Domenico De Sole, στην τρίτη σε μέγεθος εταιρεία ειδών πολυτελείας στον κόσμο.

Τον Robert Polet, της Unilever, επέλεξε η γαλλική Redoute για επικεφαλής της Cucci

Ο Robert Polet, 48 ετών, ήταν επικεφαλής του τμήματος παγωτού και κατεψυγμένων τροφίμων στο τμήμα της Unilever στη Μαλαισία και υπ' αριθμόν δύο στην ιεραρχία του τμήματος προσωπικής φροντίδας της εταιρείας στην Ευρώπη.

Η Pinault επιλέγει νέα στελέχη, προκειμένου να αντικαταστήσει τον Chief Executive Officer (CEO), De Sole και τον διευθυντή δημιουργικού, Tom Ford, που φεύγουν αυτόν το μήνα, αφού κατέστησαν τη ζημιογόνο ιταλική φίρμα, σε έναν όμιλο που κατέχει σήματα από τον Yves Saint Laurent μέχρι το Bottega Veneta, την τελευταία δεκαετία.

Η εμπειρία του Polet στη βιομηχανία τροφίμων ενδέχεται να μην τον βοηθήσει στη βιομηχανία ειδών πολυτελείας που εισέρχεται, εκτιμούν οικονομικοί αναλυτές.

«Είναι επικίνδυνο να θέσεις κανόνες που διέπουν την αγορά των καταναλωτικών αγαθών στην αγορά μόδας», ανέφερε ο Carlo Pambianco, ιδρυτής της εταιρείας συμβούλων επιχειρήσεων Pambianco Strategie d'Impresa, στο Μιλάνο, συμπληρώνοντας : «Ο Polet θα πρέπει να γνωρίζει τι κάνουν οι άνθρωποί του και να έχει την ικανότητα να τους κατευθύνει, όταν αυτοί θα κάνουν λάθη».

Η Pinault, που κατέχει τα 2/3 της Gucci, προσέφερε 2,85 δισ. δολ. για την εξαγορά του υπόλοιπου μεριδίου των μετοχών της. Η προσφορά αυτή θα ολοκληρωθεί στα τέλη του μήνα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα