FAZ: Λιγότερες υποσχέσεις για νέα ευρωπαϊκά προγράμματα

Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014 15:09
UPD:15:11
REUTERS/FRANCOIS LENOIR

«Χρόνο με το χρόνο, Ευρωκοινοβούλιο και χώρες - μέλη δίνουν πράσινο φως σε πολυετή ευρωπαϊκά προγράμματα που θα πραγματοποιηθούν στο απώτερο μέλλον. Αγνοούν όμως ότι τα προγράμματα θα πρέπει κάποτε να χρηματοδοτηθούν», παρατηρεί η Frankfurter Allgemeine Zeitung με αφορμή το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των 28 χωρών - μελών και του Ευρωκοινοβουλίου για τον προϋπολογισμό της Ε.Ε. του 2015.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, όλα αυτά δεν συνιστούσαν πρόβλημα όσο η Ε.Ε. είχε στη διάθεσή της κάθε χρόνο περισσότερα χρήματα. Λόγω ευρωκρίσης όμως αυτές οι εποχές έχουν περάσει. Έτσι τα τελευταία χρόνια συσσωρεύτηκαν χρέη που ξεπερνούν τα 25 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Αν αναλογιστούμε ότι ο προϋπολογισμός της Ένωσης είναι 145 δισεκατομμύρια ευρώ συνειδητοποιούμε ότι το χρέος είναι τεράστιο. Κομισιόν και Ευρωκοινοβούλιο ζητούν τώρα από τις χώρες - μέλη περισσότερα χρήματα, μιας και η ΕΕ δεν επιτρέπεται να έχει ελλείμματα», σημειώνει η FAZ.

Αντ’ αυτού, προσθέτει, «οι Βρυξέλλες θα έπρεπε να κάνει κάτι αυτονόητο: Λιγότερες υποσχέσεις για νέα ευρωπαϊκά προγράμματα».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα