Οριακά υψηλότερα κινούνται τα αμερικανικά παράγωγα

Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014 15:03
REUTERS/LUCAS JACKSON

Με οριακές διακυμάνσεις κινούνται τα αμερικανικά παράγωγα, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Κεντρικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve) τα οποία θα ανακοινωθούν σήμερα.

Στις 14:36, τα συμβόλαια λήξης Δεκεμβρίου του S&P 500 ενισχύονται κατά 0,1% στις 2.048,9 μονάδες, ενώ κατά 5 μονάδες υψηλότερα κινούνται τα αντίστοιχα συμβόλαια του Dow Jones φτάνοντας τις 17.657 μονάδες.

Στο ταμπλό, η Lowe’s Companies ενισχύεται κατά 3,9%, καθώς αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της για την πορεία των εσόδων το 2014 στα 2,68 δολάρια ανά μετοχή, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που θεωρούν ότι δεν θα κυμανθούν πάνω από τα 2,63 δολάρια.

Επίσης, η PetSmart κερδίζει 3,1%, μετά το δημοσίευμα ότι οι KKR & Co. και Clayton, Dubilier & Rice σχεδιάζουν να καταθέσουν πρόταση εξαγοράς της ύψους 7,5 δισ. δολάρια. Για την ίδια εταιρεία ενδιαφέρονται και οι Apollo Global Management και BC Partners Holdings.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, παρατηρείται ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις προοπτικές της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ, οι οποίες θα σκιαγραφηθούν στα πρακτικά της Fed, ενώ οι αγορές αναμένουν επίσης διαβεβαιώσεις για την προοπτική διατήρησης των επιτοκίων χαμηλά για «μεγάλο χρονικό διάστημα».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα