Dealogic: Σε υψηλά 7ετίας ο όγκος των εταιρικών συμφωνιών

Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014 13:11
UPD:13:21
Shutterstock

Ορισμένες συμφωνίες μεγάλης αξίας συνέβαλαν στην αύξηση του όγκου εξαγορών και συγχωνεύσεων ανά τον κόσμο σε επίπεδα άνω των 3 τρισ. δολαρίων για φέτος, σε μια ένδειξη έντονου αγοραστικού ενδιαφέροντος και αναζήτησης ευκαιριών (φωτ. αρχείου).

Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών διαμορφώθηκε φέτος η δραστηριότητα εξαγορών και συγχωνεύσεων, παρά το κλίμα μεταβλητότητας στις αγορές, το αυστηρότερο ρυθμιστικό πλαίσιο και το «ναυάγιο» ορισμένων προσπαθειών για μεγάλες συμφωνίες.

Σύμφωνα με έρευνα της Dealogic, οι επιχειρήσεις επωφελήθηκαν από τις ανοδικές τάσεις στις μετοχικές τιμές, ανακοινώνοντας σε μία μόνο ημέρα εξαγορές, αξίας άνω των 100 δισ. δολαρίων.

Ορισμένες συμφωνίες μεγάλης αξίας συνέβαλαν στην αύξηση του όγκου εξαγορών και συγχωνεύσεων ανά τον κόσμο σε επίπεδα άνω των 3 τρισ. δολαρίων για φέτος, σε μια ένδειξη έντονου αγοραστικού ενδιαφέροντος και αναζήτησης ευκαιριών.

Μεταξύ των μεγαλύτερων συμφωνιών που έχουν ανακοινωθεί φέτος συγκαταλέγεται και η πρόσφατη εξαγοράς της Allergan από την Actavis, έναντι τιμήματος 66 δισ. δολαρίων, καθώς και η εξαγορά, ύψους 34,6 δισ. δολαρίων, της εταιρείας πετρελαϊκών υπηρεσιών Baker Hughes από τη Halliburton.

Η παγκόσμια δραστηριότητα εξαγορών εμφανίζεται αυξημένη κατά 32% σε σύγκριση με τα αντίστοιχα περσινά επίπεδα, σημειώνει η Dealogic. Έχοντας αγγίξει τα 3,1 τρισ. δολάρια, ο συνολικός όγκος συμφωνιών και προσφορών που έχουν ανακοινωθεί παγκοσμίως από τις αρχές του έτους είναι ο υψηλότερος από το 2007.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα