NYSE: Πρωτιά σε δημόσιες εγγραφές

Τρίτη, 07 Ιανουαρίου 2014 14:49
UPD:14:51
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Αξιωματούχοι από το NYSE αλλά και αρκετές νεοσύστατες επιχειρήσεις από τον τεχνολογικό χώρο αποδίδουν την τάση αυτή εν μέρει στο γεγονός ότι οι συναλλαγές των μετοχών στο NYSE εποπτεύονται από τους λεγόμενους αντικριστές (φωτογραφία αρχείου).

Για πρώτη φορά μετά από τουλάχιστον 19 χρόνια, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE) προσέλκυσε το 2013 περισσότερες αρχικές δημόσιες εγγραφές από εταιρείες τεχνολογίας και Διαδικτύου σε σχέση με το Nasdaq, που φιλοξενεί μεγάλα ονόματα του χώρου, όπως οι Apple, Google και Amazon.com.

Αξιωματούχοι από το NYSE αλλά και αρκετές νεοσύστατες επιχειρήσεις από τον τεχνολογικό χώρο αποδίδουν την τάση αυτή εν μέρει στο γεγονός ότι οι συναλλαγές των μετοχών στο NYSE εποπτεύονται από τους λεγόμενους αντικριστές, τη στιγμή που όλες οι συναλλαγές στο Nasdaq γίνονται με ηλεκτρονικό τρόπο.

EURONEWS

Το μεγάλο γεγονός για το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ήταν η εισαγωγή του Twitter, αξίας 2,1 δισ. δολαρίων, τον Νοέμβριο του 2013.

Σύμφωνα με τη Dealogic, το NYSE, τμήμα του IntercontinentalExchange Group, προσέλκυσε 25 αρχικές δημόσιες εγγραφές από το χώρο της τεχνολογίας και του Διαδικτύου, αντλώντας συνολικά 5,3 δισ. δολάρια. Αντίστοιχα, ο Nasdaq κέρδισε 23 αρχικές δημόσιες εγγραφές, αντλώντας 3,8 δισ. δολάρια.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα