BHP Billiton : Σε επίπεδα ρεκόρ η παραγωγή της

Πέμπτη, 22 Απριλίου 2004 08:39

ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ της παραγωγής της σε σίδηρο, το τρίτο τρίμηνο της χρήσης προχώρησε η μεγαλύτερη εταιρείας εξόρυξης στον κόσμο, BHP Billiton, αυξάνοντας σε επίπεδα ρεκόρ την παραγωγή της αλουμίνας, του αλουμινίου και του νικελίου, καθώς η αύξηση της ζήτησης από την Κίνα, έδωσε ώθηση στις τιμές των ορυκτών και της ενέργειας.

Η παραγωγή σιδηρομεταλλεύματος αυξήθηκε σε πσοοστό της τάξης του 22%, φθάνοντας στα 21,1 εκατ. μετρικούς τόνους, το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, από 17,2 εκατ. μετρικούς ένα χρόνο πριν, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στη Μελβούρνη της Αυστραλίας. Η παραγωγή πετρελαϊκών προϊόντων, τα οποία περιλαμβάνουν αργό πετρέλαιο και αέριο, αυξήθηκε σε ποσοστό της τάξης του 5%, καθώς οι τιμές πετρελαίου παγκοσμίως έφθασαν στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα 13 ετών.

Η BHP Billiton αύξησε την παραγωγή 14 από τα 22 συνολικά προϊόντα που παράγει και προμήθευσε εταιρείες παραγωγής χάλυβα, όπως την Posco της Ν. Κορέας και με ρευστοποιημένο αλουμίνιο την Κίνα, τον Καναδά και τη Μέση Ανατολή. Η μετοχή της σημείωνε άνοδο κάθε τρίμηνο του έτους που πέρασε, υπερβαίνοντας την άνοδο της τάξης του 4%, που σημείωσαν οι μετοχές της Rio Tinto Group, η οποία δεν αντλεί πετρέλαιο και ανακοίνωσε χθες ότι η παραγωγή σιδηρομεταλλεύματος το τρίμηνο σημείωσε πτώση.

Οι μετοχές της BHP Billiton υποχωρούσαν κατά 16 σεντς, ποσοστό 1,3%, φθάνοντας στα 11,82 δολ. Αυστραλίας η μία, στο Χρηματιστήριο της Αυστραλίας. Η μετοχή διαπραγματεύθηκε στα 11,93 δολ. η μία στις 12:37' μ.μ. στο Σύδνεϋ, τοπική ώρα, μετά την υποχώρησή τους κατά 3,8% χθες στο Χρηματιστήριο του Λονδίου.

Οι μετοχές της Rio Tinto, της τρίτης σε μέγεθος εταιρείας εξόρυξης στον κόσμο, έχαναν ποσοστό 2,3%, φθάνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα έξι μηνών, στα 33,10 δολ. Αυστραλίας η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα