Μικρή άνοδος στο χρηματιστήριο του Τόκιο

Οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος
Πέμπτη, 22 Απριλίου 2004 09:35

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν σήμερα οι χρηματιστηριακοί δείκτες στο Τόκιο. Ο Nikkei έκλεισε στις 11.980,10 μονάδες αυξημένος κατά 0,30% και ο Topix στις 1.205,8 μονάδες σημειώνοντας οριακή άνοδο 0,18%.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον επικεντρώθηκε σε τίτλους εξαγωγικών εταιρειών στον απόηχο των δηλώσεων Γκρίνσπαν http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/04/22/902650.htm , οι οποίες ερμηνεύθηκαν ως ένδειξη ότι η Fed δεν βιάζεται να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων.

Τα θετικά σχόλια του διοικητή της Fed για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας σε συνδυασμό με τη δήλωση του διοικητή της κεντρικής τράπεζας του Σαν Φρανσίσκο, Ρόμπερτ Πάρι, πως τα επιτόκια στις ΗΠΑ «θα αυξηθούν σημαντικά κάποια στιγμή», έδωσαν περαιτέρω ώθηση στο δολάριο το οποίο αναρριχήθηκε μέχρι τα 109,76 γιεν.

«Η εξασθένηση του γιεν δίνει το έναυσμα για ενίσχυση των τοποθετήσεων σε μετοχές εξαγωγικών επιχειρήσεων», δήλωσε στο Bloomberg στέλεχος της χρηματιστηριακής εταιρείας Chuo Securities στο Τόκιο.

Η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας Toyota Motor ενισχύθηκε κατά 3%. Ο τίτλος της Canon σημείωσε άνοδο 1,85%.

Στον αντίποδα, πτώση 1,64% σημείωσε η μετοχή της Yahoo! Japan παρά τη χθεσινή είδηση ότι τα ετήσια κέρδη της εταιρείας υπερδιπλασιάστηκαν και τις αισιόδοξες εκτιμήσεις της διοίκησης σε ό,τι αφορά την κερδοφορία της εταιρείας στην τρέχουσα χρήση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα