Υπερτριπλάσια κέρδη για Kookmin και Hana Bank

Παρασκευή, 23 Απριλίου 2004 12:04

ΥΠΕΡΤΡΙΠΛΑΣΙΑ κέρδη, εμφάνισαν το πρώτο τρίμηνο της χρήσης, η μεγαλύτερη δανείστρια της Ν. Κορέας, Kookmin Bank και η ανταγωνίστριά της Hana Bank, οδηγώντας τον τραπεζικό κλάδο σε ανάκαμψη μετά από ποσά συνολικού ύψους 6,9 δισ. δολ. που δαπανήθηκαν πέρυσι, προκειμένου να καλύψουν τα χρέη των πιστωτικών καρτών.

Τα καθαρά κέρδη της Kookmin, αυξήθηκαν σε 169,1 δισ. γουόν (146 εκατ. δολ.) το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, έναντι 41,1 δισ. γουόν που έχει εμφανίσει πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Η τέταρτη σε μέγεθος τράπεζα της Ν. Κορέας, Hana Bank, ανακοίνωσε ότι το πρώτο τρίμηνο τα καθαρά της κέρδη τριπλασιάστηκαν φθάνοντας στα 201,8 δισ. γουόν.

Οι κορεατικές τράπεζες εμφάνισαν συνολικά μείωση των κερδών τους πέρυσι σε ποσοστό 63%, απαξιώνοντας το ποσό των οκτώ τρισ. γουόν για την κάλυψη των επισφαλών δανείων και κυρίως της LG Card Co., της μεγαλύτερης πιστωτικής κάρτας της χώρας, η οποία εξαναγκάστηκε σε χρηματικές εγγυήσεις.

Τα συνδυασμένα κέρδη της Kookmin, της Hana, της Woori Bank και της Koram Bank ήταν υπερδιπλάσια, φθάνοντας τα 753,1 δισ. γουόν, το πρώτο τρίμηνο αυτού του έτους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα