Χ. Ρόκας ΑΒΕΕ: Έκδοση ομολογιακού δανείου 36 εκατ. ευρώ

Παρασκευή, 23 Απριλίου 2004 12:10
UPD:12:16

Την υπογραφή σύμβασης ομολογιακού δανείου, συνολικού ύψους 36 εκατ. ευρώ, για τη χρηματοδότηση του μεγαλύτερου Αιολικού Πάρκου στην Ελλάδα, ισχύος 40,3 MW, μεταξύ των Τραπεζών HVB και Εθνική Τράπεζα και της Ρόκας Αιολική Θράκη ΙΙ Α.Ε., θυγατρική της Χ. Ρόκας ΑΒΕΕ, ανακοίνωσε η τελευταία.

Το εν λόγω έργο βρίσκεται στη Θράκη, στη θέση «Πατριάρχης», σε υψόμετρο 1.100μ, πολύ κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Η κατασκευή του θα ολοκληρωθεί σε λίγους μήνες, ενώ αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία τον Οκτώβριο του 2004.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το χρηματοδοτικό σχήμα είναι ιδιαίτερα πρωτοποριακό, αφού είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται για τη χρηματοδότηση τύπου project finance η έκδοση ομολογιακού δανείου. Περιλαμβάνει την έκδοση δύο ομολογιακών δανείων από τη Ρόκας Αιολική Θράκη ΙΙ, ενός μακροπρόθεσμου 10ετούς διάρκειας (26 εκατ. ευρώ) και ενός βραχυπρόθεσμου (10 εκατ. ευρώ), και την αγορά τους με ιδιωτική τοποθέτηση από τις τράπεζες HVB και Εθνική.

Η σύμβαση υπεγράφη στις 21/4 στα γραφεία της HypoVereinsBank (HVB) στην Αθήνα. Την Εθνική Τράπεζα εκπροσώπησε ο κ. Αλέξανδρος Τουρκολιάς, Γενικός Διευθυντής Εταιρικών Χρηματοδοτήσεων, καθώς και οι κκ. Π.Φουρτούνης, Δ.Δημόπουλος και Χ.Μαχαίρας. Την HVB εκπροσώπησε η κ. Αννα Πουσκούρη, Γενική Διευθύντρια Ελλάδος, καθώς και οι κκ. Κ.Πατεράκης, Α.Σιατερλής και P. Ruehland, ενώ τη Ρόκας ο κ. Χρήστος Ρόκας, Πρόεδρος.και Διευθύνων Σύμβουλος, ο αντιπρόεδρος κ. Γ.Σπύρου, καθώς και οι κκ. Γ.Ρόκας και Σ.Καμχής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα