Προγραμματική συμφωνία ΔΕΘ - HELEXPO με υπ. Τουρισμού

Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014 15:50
UPD:15:54
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και ο πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO Τάσος Τζήκας.

Προγραμματική συμφωνία για συνεργασία στον τομέα της προβολής στις μεγάλες διεθνείς εκθέσεις του εξωτερικού υπέγραψαν η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και ο πρόεδρος της ΔΕΘ - HELEXPO Τάσος Τζήκας.

«Ενώνουμε τις κοινές μας δυνάμεις προκειμένου  να συμμετάσχουμε από κοινού στις μεγάλες διεθνείς εκθέσεις τουρισμού στο εξωτερικό» δήλωσε η κ. Κεφαλογιάννη, κατά τη συνέντευξη Τύπου, που παρέθεσε με την ευκαιρία των εγκαινίων της 30ης PHILOXENIA.

Όπως είπε, το υπουργείο Τουρισμού, ο ΕΟΤ και η ΔΕΘ-HELEXPO θα συνδυάσουν την τεχνογνωσία και την πολύχρονη εμπειρία τους και θα καταρτίσουν πρόγραμμα συμμετοχής σε αυτές τις εκθέσεις. Σκοπός είναι  η κατάταξη της Θεσσαλονίκης στους δημοφιλέστερους προορισμούς για city-break, meetings, incentives, εκθέσεις και πολλές άλλες ειδικές μορφές τουρισμού, συμπλήρωσε. 

Παράλληλα, κάλεσε τις Περιφέρειες και την Τοπική Αυτοδιοίκηση να αναλάβουν πρωτοβουλίες και σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού να προβάλλουν τις περιοχές τους.

Αναφερόμενη στην πορεία της τουριστικής κίνησης τη φετινή χρονιά, σημείωσε πως το 2014 η Ελλάδα καθιερώθηκε ως παγκόσμιος τουριστικός προορισμός, ενώ χαρακτήρισε το 2015 ως χρονιά ορόσημο για προσέλκυση τουριστικών επενδύσεων.

FOSPHOTOS/GIANNIS PAPANIKOS

Η κ. Κεφαλογιάννη επισήμανε ότι τα τελευταία δυόμισι χρόνια έγιναν μεγάλες αλλαγές με στόχο τη δημιουργία ενός φιλικού περιβάλλοντος για επενδύσεις που θα επανεκκινήσουν την οικονομία και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις απασχόλησης. 

Επικαλούμενη στοιχεία του ΣΕΤΕ, είπε συγκεκριμένα ότι προβλέπεται ο αριθμός των αφίξεων εξωτερικού να φθάσει τα 20,5 εκατ. αφίξεις, έναντι 19,5 εκατ. αφίξεων της προηγούμενης εκτίμησης, χωρίς να συνυπολογίζονται οι αφίξεις κρουαζιέρας.

Πρόσθεσε επίσης ότι αν επαληθευθούν τα προσωρινά στοιχεία της ΤτΕ για άλλες 1,2 εκατομμύρια οδικές και ακτοπλοϊκές αφίξεις κατά το διάστημα Ιουλίου - Αυγούστου 2014, οι συνολικές αφίξεις -πλην κρουαζιέρας- εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τα 21 εκατ. από 17,9 εκατ. το 2013 και 15,5 εκατ. το 2012.

Επομένως, για το 2014- υπογράμμισε -  η νέα εκτίμηση των συνολικών αφίξεων επισκεπτών -με όλα τα μέσα- κινείται προς το επίπεδο των 23 εκατ., παρουσιάζοντας αύξηση κατά 15% σε σχέση με το 2013.

Η κ. Κεφαλογιάννη επισήμανε ακόμη ότι τα τελευταία δυόμισι χρόνια έγιναν μεγάλες αλλαγές με στόχο τη δημιουργία ενός φιλικού περιβάλλοντος για επενδύσεις που θα επανεκκινήσουν την οικονομία και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις απασχόλησης.   

Όσον αφορά τους στόχους για τη νέα χρονιά, η υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι η χώρα ακολουθεί πίστα το εθνικό σχέδιο δράσης για τον τουρισμό και παρουσίασε επτά στόχους: 

  1. Εκσυγχρονισμός υποδομών,
  2. Εμπλουτισμός του τουριστικού προϊόντος,
  3. Αύξηση της κατά κεφαλή δαπάνης,
  4. Αειφόρος ανάπτυξη και ανάδειξη νέων προορισμών με έμφαση στην προστασία των φυσικών και πολιτιστικών πόρων,
  5. Τόνωση της απασχόλησης και ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής,
  6. Στήριξη της επιχειρηματικότητας,
  7. Διάχυση του τουριστικού πλεονάσματος στην περιφέρεια, τις τοπικές κοινωνίες και σε άλλους κλάδους της οικονομίας.

Το απόγευμα η υπουργός θα έχει συνάντηση με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη προκειμένου να συζητήσουν θέματα που αφορούν στην τουριστική προβολή της Θεσσαλονίκης. 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα