Γ. Βρούτσης: Θετικό πλεόνασμα των ροών μισθωτής απασχόλησης στο 10μηνο

Αρνητικές οι ροές απασχόλησης τον Οκτώβριο
Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014 13:46
UPD:13:51
FOSPHOTOS/Panayiotis Tzamaros

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Θετικό πλεόνασμα 120.287 θέσεων εργασίας παρουσιάζουν το δεκάμηνο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου οι συνολικές ροές μισθωτής απασχόλησης, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη» για τον μήνα Οκτώβριο.

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, μαζί με το περσινό «υψηλό» των 130.703 θέσεων εργασίας, αποτελούν τις καλύτερες επιδόσεις αντίστοιχων δεκαμήνων από το 2001 μέχρι σήμερα.

Ο ίδιος ο Οκτώβριος παρουσίασε αρνητικές ροές απασχόλησης (κατά 66.636 θέσεις εργασίας), με το υπουργείο Εργασίας να σημειώνει πως ανάλογη εικόνα είχε καταγραφεί τους αντίστοιχους μήνες παρελθόντων ετών που υπάρχουν καταγεγραμμένα στοιχεία

Όπως επισημαίνει, δεδομένης της λήξης της ιδιαίτερα επιτυχημένης για φέτος θερινής τουριστικής περιόδου, οι απώλειες αυτές προέρχονται κατά βάση από τον τερματισμό συμβάσεων εποχικής εργασίας στον ευρύτερο τουριστικό τομέα (επισιτισμός και ξενοδοχειακές μονάδες).

Ο κ. Βρούτσης επαναλαμβάνει πως, γενικότερα, η συνεκτίμηση όλων των διαθέσιμων στατιστικών στοιχείων και δεδομένων της απασχόλησης επιβεβαιώνει την εκτίμηση ότι, πέραν των εποχικών διακυμάνσεων, η αγορά εργασίας έχει πλέον σταθεροποιηθεί και η ανεργία έχει εισέλθει σε φάση σταδιακής αποκλιμάκωσης. 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα