Αποκλείει ο Γ. Βρούτσης σύνδεση περίθαλψης - ενσήμων

Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014 10:11
UPD:10:15
EUROKINISSI/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης.

A- A A+

Απέκλεισε κατηγορηματικά ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης το ενδεχόμενο να υπάρξει σύνδεση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης με τον αριθμό των ενσήμων των ασφαλισμένων, αναφέροντας ότι οι σχετικές απόψεις που εξέφρασε ο διοικητής του ΙΚΑ Ρ. Σπυρόπουλος ήταν προσωπικές. 

Σε παρέμβασή του στο Μega ο κ. Βρούτσης σημείωσε ότι θέλει να κλείσει το θέμα με τον πιο ρητό και κατηγορηματικό τρόπο και πρόσθεσε ότι ο κ. Σπυρόπουλος εκφράζει καθαρά προσωπικές απόψεις.

«Για την κυβέρνηση δεν τίθεται, ούτε υπάρχει, ούτε συζητείται σε κανένα επίπεδο τέτοιο ζήτημα», υπογράμμισε και συμπλήρωσε με έμφαση πως, αντιθέτως, «η κυβέρνηση κάλυψε όλους τους ανασφάλιστους της χώρας». 

Ανάλογη θέση με τον υπουργό Εργασίας εξέφρασε και ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δ. Κοντός, ο οποίος δήλωσε στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό πως δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα και πως στην ατζέντα του Οργανισμού «υπάρχει μόνο η ασφαλιστική ικανότητα την οποία προσδιορίζουν τα ταμεία». 

«Δηλαδή», συνέχισε, «για να έχει ένας ασφαλσισμένος στο ΙΚΑ ασφαλιστική ικανότητα, τις παροχές του, πρέπει να έχει συμπληρωμένο ορισμένο αριθμό ενσήμων. Το ίδιο ισχύει και για τον ΟΑΕΕ». 

Η δήλωση Σπυρόπουλου

Ο διοικητής του ΙΚΑ έθεσε θέμα σύνδεσης της περίθαλψης με τα ένσημα χθες σε συνέδριο για την Απασχόληση και την Ασφάλιση. 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, διερωτήθηκε «γιατί θα πρέπει να δικαιούνται τις ίδιες παροχές όσοι συμπληρώνουν το μίνιμουμ των ενσήμων ετησίως με όσους καταβάλλουν διπλάσιες εισφορές». 

«Είναι το ίδιο να έχει κάποιος 0 ένσημο, 50 ένσημα και 100 ένσημα;» πρόσθεσε, αναφέροντας μεν πως πρέπει να υπάρχει ένα κατώτατο δίχτυ ασφαλείας για όλους, αλλά και πως «δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε εξισωτικά για όσους έχουν περισσότερα ένσημα».

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή