Ικανοποίηση στις ευρωαγορές από την ΕΚΤ

Πέμπτη, 06 Νοεμβρίου 2014 19:14
REUTERS/STRINGER/GERMANY

Φωτογραφία αρχείου.

Με κέρδη τελικά έκλεισαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες, δείχνοντας την ικανοποίησή τους από την ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) να στηρίξει περαιτέρω την οικονομία της Ευρωζώνης αν αυτό χρειαστεί, σύμφωνα με τις δηλώσεις του επικεφαλής Μάριο Ντράγκι.

Ειδικότερα, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 κατέγραψε άνοδο 0,18% στις 6.551 μονάδες, ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε κατά 0,66% στις 9.377 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε με κέρδη 0,47% στις 4.228 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημείωσε άνοδο 0,21% στις 337,08 μονάδες. Από τους 18 δυτικοευρωπαϊκούς δείκτες οι 13 σήμερα σημείωσαν άνοδο.

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, μετά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, ο κ. Ντράγκι επανέλαβε τη δέσμευση του δ.σ. της ΕΚΤ για τη λήψη επιπλέον μέτρων, εάν οι συνθήκες το απαιτήσουν, καθώς υπάρχουν σημαντικές και αυξανόμενες διαφορές στη μετάδοση της νομισματικής πολιτικής μεταξύ των μεγάλων ανεπτυγμένων οικονομιών.

Στο ταμπλό, η Legrand υποχώρησε κατά 2,8%, μετά την ανακοίνωση ότι το έτος για την εταιρεία είναι γεμάτο προκλήσεις και γι' αυτό το λόγο οι στόχοι πιθανότατα δεν θα επιτευχθούν. Τα έσοδά της πιθανόν να αυξηθούν κατά 3% φέτος, σύμφωνα με τις νέες εκτιμήσεις.

Επίσης, η Zurich Insurance σημείωσε απώλειες 2,3%, καθώς ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη τρίτου τριμήνου υποχώρησαν κατά 16% στα 928 εκατ. δολάρια, εξαιτίας της μείωσης της ζήτησης γενικών ασφαλειών. Οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθούν στα 1,04 δισ. δολάρια.

Στο -3% βρέθηκε η Societe Generale, η οποία ανακοίνωσε αύξηση εσόδων 57% το τρίτο τρίμηνο, στα 836 εκατ. ευρώ, εξαιτίας της μείωσης των προβλέψεων για προβληματικά δάνεια και νομικές υποθέσεις. Οι αναλυτές ανέμεναν τα κέρδη στα 872 εκατ. ευρώ.

Στον αντίποδα, η Adidas κέρδισε 4,3%, αφού τα κέρδη τρίτου τριμήνου διαμορφώθηκαν στα 282 εκατ. ευρώ, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που ανέμεναν να φτάσουν στα 268,4 εκατ. ευρώ.

Λίγο νωρίτερα έγινε γνωστό ότι η ΕΚΤ διατήρησε αμετάβλητο στο 0,05% το βασικό επιτόκιo, όπως άλλωστε αναμενόταν από το σύνολο των αναλυτών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα