Γκ. Χαρδούβελης: Συμφωνία για την επόμενη μέρα έως το τέλος του έτους

Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2014 16:04
UPD:16:46
EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου μετά την σύσκεψη με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο.

Μέχρι το τέλος του έτους εκτιμά ο Γκίκας Χαρδούβελης πως θα έχει επέλθει συμφωνία με τους εταίρους για την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας. 

Αυτό δήλωσε μετά από τη συνάντησή του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο.

Όπως είπε, την 1η Ιανουαρίου μπαίνουμε (στη νέα φάση), δεν υπάρχει ευρωπαϊκό πρόγραμμα, άρα όλοι έχουν κίνητρο να πάμε σε μια κατάσταση που όλοι είναι νικητές. «Θέληση υπάρχει, κίνητρα υπάρχουν και, επειδή τα κίνητρα πάντοτε δουλεύουν στη ζωή και είμαι οικονομολόγος, θα βρεθεί η λύση», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς πότε επιστρέφει η τρόικα στην Αθήνα ο κ. Χαρδούβελη είπε «κάποια στιγμή την επόμενη εβδομάδα». 

ΝΕΡΙΤ

Αναφερόμενος στα περί ενδεχόμενης συνέχισης του τρέχοντος προγράμματος ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως ο ίδιος ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ του διευκρίνισε σε τηλεφωνική επικοινωνία πως οι αναφορές του παραποιήθηκαν και πως στο έγγραφό του προς το κοινοβούλιο της χώρας του δεν αναφέρθηκε σε συνέχεια του υφιστάμενου προγράμματος αλλά στο τι θα γίνει την επόμενη μέρα.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα