Ευ. Βενιζέλος: Καθοριστικής σημασίας το Eurogroup

Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2014 15:38
UPD:16:11
FOSPHOTOS/PANAYIOTIS TZAMAROS

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η συνεδρίαση του Eurogroup αύριο Πέμπτη έχει καθοριστική σημασία για την πολύ σκληρή και λεπτή διαπραγμάτευση που κάνει η κυβέρνηση προκειμένου «να ολοκληρώσουμε αυτήν τη φάση και να περάσουμε στη νέα φάση, μετά το μνημόνιο και την τρόικα, με όλες τις διασφαλίσεις των υφιστάμενων ευρωπαϊκών μηχανισμών».

Αυτό δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία και του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη. 

Ερωτηθείς για τις αναφοερές του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ, παρέπεμψε σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών και ανέφερε ότι ο κ. Χαρδούβελης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Ντεισελμπλουμ, ο οποίος εν συνεχεία διευκρίνισε ότι δεν αναφέρθηκε σε παράταση του υφιστάμενου προγράμματος αλλά στη νέα φάση που θα μπει η χώρα μετά το τρέχον πρόγραμμα.

Το ΥΠΟΙΚ στην ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει σενάρια σε λανθασμένη βάση δημοσιεύματα περί ενδεχόμενης συνέχισης του ελληνικού προγράμματος, τα οποία επικαλούνται έγγραφο του προέδρου του Eurogroup.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα