Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 28 Απριλίου 2004 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινείται ο δείκτης Topix. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές των τραπεζών, συμπεριλαμβανομένης της Mizuho Financial Group Inc. και της UFJ Holdings Inc., καθώς οι επτά μεγαλύτερες δανείστριες της χώρας, μείωσαν τις ζημίες από τα επισφαλή δάνεια, μετά την κίνηση των μεγαλύτερων δανειστριών , να αγοράσουν τα 2/3 τους, την προηγούμενη οικονομική χρήση.

«Τα αποτελέσματα ηρέμησαν τους επενδυτές, των οποίων το μυαλό απασχολούσαν οι ισολογισμοί των τραπεζών, που τώρα είναι εντάξει», ανέφερε ο Takashi Kamiya, ο οποίος διαχειρίζεται 16 δισ. δολ. σε μετοχές με την T&D Asset Management Co., στο Τόκυο, συμπληρώνοντας : «Αυτό ήταν καταλυτικό για την άνοδο των μετοχών».

Ο Topix κέρδιζε ποσοστό 0,5%, φθάνοντας στις 1.210,60 μονάδες, με τις μετοχές των τραπεζών να συμβάλλουν τα μέγιστα στην άνοδό του, στις 11 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Ο Nikkei υποχωρούσε κατά 0,1%, φθάνοντας στις 12.031,03 μονάδες, μετά την πρόβλεψη της Sony Corp. για τα καθαρά της κέρδη στο σύνολο του έτους, τα οποία δεν συνέπεσαν με τις προβλέψεις μερίδας οικονομικών αναλυτών, αλλά και την ανακοίνωση της Toshiba Corp., η οποία αναμένει ζημίες το πρώτο εξάμηνο.

Οι μετοχές της εταιρείας AU Optronics Corp. της Ταϊβάν, κινούντο ανοδικά, μετά τα κέρδη της το πρώτο τρίμηνο, που έφθασαν σε επίπεδα ρεκόρ, καθώς σημειώθηκαν υψηλότερες πωλήσεις σε επίπεδες οθόνες για τηλεοράσεις και για κομπιούτερ.

Στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi, έχανε ποσοστό 0,9%. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωναν οι μετοχές της Hyundai Motor Co., καθώς εκτιμάται, ότι, έκθεση που θα δημοσιοποιηθεί αύριο, θα δείξει ότι η αύξηση των κερδών περιορίστηκε το πρώτο τρίμηνο του έτους, εξ αιτίας των χαμηλότερων καταναλωτικών δαπανών.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 800 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, κέρδιζε ποσοστό 0,4%, φθάνοντας στις 95,09 μονάδες.

Ολοι οι άλλοι δείκτες στις ασιατικές αγορές σημείωναν απώλειες, εκτός από τους δείκτες στο Χονγκ Κονγκ, τη Ν. Ζηλανδία και τις Φιλιππίνες.

Κλειστές θα είναι αύριο οι αγορές στην Ιαπωνία, λόγω εθνικής εορτής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα