Μεικτή η εικόνα των ευρωπαϊκών μετοχών

Πέμπτη, 29 Απριλίου 2004 10:37

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές των μεταλλουργιών, συμπεριλαμβανομένων και των μετοχών της BHP Billiton και της Rio Tinto Group, μετά την υποχώρηση των τιμών του χαλκού και άλλων μετάλλων, καθώς έντονη ανησυχία επικρατεί, ότι η κυβέρνηση της Κίνας θα λάβει μέτρα, προκειμένου να περιορίσει την εκρηκτική οικονομική ανάπτυξη, η οποία θα περιορίσει τη ζήτηση.

Αντιθέτως, ανοδικά κινούντο οι μετοχές της Bayer AG, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της για το πρώτο τρίμηνο της χρήσης, τα οποία υπερέβησαν τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών.

Ο Dow Jones Stoxx 50 Index υποχωρούσε κατά 0,04%, φθάνοντας στις 2.752,58 μονάδες στις 8:06 π.μ. στο Λονδίνο, τοπική ώρα. Ο Stoxx 600 έχανε ποσοστό 0,1% και ο Euro Stoxx 50, ο δείκτης των 12 χωρών μελών της ευρωζώνης, σημείωνε απώλειες 0,3%.

Οι μετοχές της BHP Billiton, της μεγαλύτερης μεταλλουργικής εταιρείας στον κόσμο, η οποία σχεδόν διπλασίασε το πρώτο τρίμηνο τις πωλήσεις της στην Κίνα, έχαναν 1,2%, φθάνοντας στις 453 πένες η μία. Οι μετοχές της Rio Tinto, της τρίτης σε μέγεθος μεταλλουργίας στον κόσμο, σημείωναν απώλειες 0,8%, φθάνοντας στις 1.228 πένες η μία. Οι μετοχές των δύο εταιρειών κινήθηκαν πτωτικά και κατά τη συνεδρίαση των Χρηματιστηρίων στην Ασία. Πτωτικά κινήθηκαν τα συμβόλαια του χαλκού για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα στην Ασία, ενώ το νικέλιο και το αλουμίνιο υποχώρησαν χθες στο Λονδίνο.

Ανοδο 1,4%, σημείωναν οι μετοχές της Bayer, της δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας χημικών και φαρμάκων της Γερμανίας, φθάνοντας στα 22,54 ευρώ η μία.

Οι μετοχές της BASF, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής χημικών στον κόσμο, κέρδιζαν 1,1%, φθάνοντας στα 44,50 ευρώ η μία, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της το πρώτο τρίμηνο. http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/04/29/905535.htm .

Χθες οι ευρωπαϊκές μετοχές κινήθηκαν πτωτικά, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Unilever και της Siemens AG, τα οποία ήταν χαμηλότερα των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών, αυξάνοντας την ανησυχία για τα την αύξηση των εταιρικών κερδών.

Ο Stoxx 50 σημείωσε απώλειες για πρώτη ημέρα σε σύνολο πέντε ημερών σε ποσοστό 1,5%. Ο Stoxx 600 έχασε 1,4% και ο Euro Stoxx 50, υποχώρησε κατά 1,7%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα