HVB Group : Κέρδη αντί ζημιών το α' τρίμηνο

Πέμπτη, 29 Απριλίου 2004 12:23

ΣΤΗΝ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ επέστρεψε το πρώτο τρίμηνο της χρήσης η δεύτερη σε μέγεθος τράπεζα της Γερμανίας, HVB Group, μετά τον περιορισμό του κόστους λειτουργίας της κατά το 1/10 πέρυσι και την πώληση περιουσιακών της στοιχείων.

Τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν σε 53 εκατ. ευρώ (63 εκατ. δολ.) έναντι ζημίας ύψους εννέα εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα πριν από την ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της. Οικονομικοί αναλυτές προέβλεπαν ότι τα κέρδη της θα ανέλθουν σε 197 εκατ. ευρώ.

Ο επικεφαλής του ομίλου, Dieter Rampl, 56 ετών, δήλωσε ότι κύριος στόχος του είναι η αύξηση των εσόδων μετά τη βελτίωση που εμφάνισαν πέρυσι, από την πώληση περιουσιακών στοιχείων περίπου τεσσάρων δισ. δολ. και τη μείωση των θέσεων εργασίας κατά 11.000 θέσεις, προκειμένου να περιορίσει τις ζημίες και να αυξήσει τα αποθέματα.

Οι μετοχές της τράπεζας υποχώρησαν 89 σεντς, ποσοστό 5,5%, φθάνοντας στα 15,19 ευρώ η μία στις 9:08 π.μ. στη Γερμανία, τοπική ώρα. Η μετοχή μέσα στο έτος έχει χάσει συνολικά ποσοστό 14%, μετά την αναρρίχησή της περισσότερο από το 1/3 πέρυσι. Ο δείκτης Bloomberg Europe Banks and Financial Services, σημείωσε φέτος άνοδο σε ποσοστό της τάξης του 3%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα