«Πυρά» Παπουτσή κατά του ΥΕΝ για τα όρια ηλικίας των επιβατηγών πλοίων

Πέμπτη, 29 Απριλίου 2004 13:03
UPD:13:18

Κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, άσκησε ο συντονιστής του θεματικού κύκλου Παραγωγής και Εμπορίου του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής, με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Κεφαλογιάννη «περί κατάργησης του ορίου ηλικίας των επιβατηγών πλοίων».

«Η Ν.Δ μέρα με τη μέρα αποκαλύπτει το πραγματικό της πρόσωπο και την εξάρτησή της από τα οικονομικά συμφέροντα. Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μείωσε το όριο ηλικίας των επιβατηγών πλοίων, συγκρουόμενη αποφασιστικά με όσους επιχείρησαν το οικονομικό κέρδος εις βάρος της ασφάλειας των ναυτικών και των επιβατών, της αποτελεσματικής, σύγχρονης, ταχείας και εύρυθμης λειτουργίας των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών», σημειώνει σε δήλωσή του ο κ. Παπουτσής.

«Οι δηλώσεις του κ. Κεφαλογιάννη για την επαναφορά των γηρασμένων πλοίων σηματοδοτούν για την ακτοπλοϊα μας μια πορεία στο παρελθόν που παραμένει ακόμη νωπό στις μνήμες των ναυτικών, των κατοίκων της νησιωτικής Ελλάδας και των τουριστών. Αναμένουμε με ενδιαφέρον τη γνώμη των συνδικάτων των ναυτεργατών, των κοινωνικών και επαγγελματικών φορέων της παράκτιας Ελλάδας και, φυσικά, τη σχετική συζήτηση στη Βουλή», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Παπουτσής.

Χθες πάντως, ο κ. Κεφαλογιάννης διευκρίνισε πως δεν καταργείται το όριο ηλικίας απόσυρσης των πλοίων http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/04/29/905328.htm . «Δεν καταργείται τίποτα προς το παρόν. Δεν είναι στις προθέσεις μας άμεσα να καταργήσουμε το όριο ηλικίας. Η Κομισιόν στο σημείο αυτό δεν θα μας πιέσει. Δεν είναι στις προτεραιότητες μας», δήλωσε ο κ. υπουργός.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα