Η ΤΙΜ στο 3ο Συνέδριο Οικονομικών Διευθυντών

Πέμπτη, 29 Απριλίου 2004 13:40

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Συνέδριο Οικονομικών Διευθυντών το οποίο διοργάνωσε η KPMG για τρίτη συνεχή χρονιά στο Συνεδριακό Κέντρο Αθηναΐς στις 27 -28 Απριλίου.

Στο συνέδριο, έλαβαν μέρος περισσότερα από 450 στελέχη κορυφαίων ελληνικών και ξένων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο χρηματοοικονομικό τομέα, αναπτύσσοντας όλα τα τρέχοντα θέματα του χώρου και ανταλλάσσοντας απόψεις και εμπειρίες.

Εκ μέρους της ΤΙΜ, ο Ανώτερος Οικονομικός Διευθυντής κ. Δημήτρης Βλαχάκης συμμετείχε στη συζήτηση για τη "Στρατηγική και τις Τακτικές Διαχείρισης Κινδύνων: Χρηματοοικονομικοί, Πιστωτικοί, Αγοράς, Λειτουργικοί, και Κανονιστικοί Κίνδυνοι".

Στην ομιλία του ο κ. Βλαχάκης, αναλύοντας τους τρόπους αντιμετώπισης των επισφαλών συνδρομητών στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας, σημείωσε μεταξύ άλλων:

"Στον τομέα των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών ο πιστωτικός κίνδυνος εντοπίζεται κυρίως στους πελάτες της κινητής συνδρομητικής τηλεφωνίας – καθώς η καρτοκινητή όπου προπληρώνεται η υπηρεσία παρουσιάζει ελάχιστο ρίσκο και μόνο σε ειδικές περιπτώσεις όπως η χρήση στο εξωτερικό σε συνδυασμό με χρήσεις πιστωτικών καρτών τραπεζών " και συνέχισε αναφέροντας: "Μία σειρά από μέτρα, μεταξύ των οποίων η χρήση ειδικών προγραμμάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών, η δημιουργία εσωτερικού τμήματος αντιμετώπισης της απάτης που λειτουργεί 365 μέρες τον χρόνο - όλο το 24ωρο- και άλλες ενέργειες, βοήθησαν την εταιρεία μας στο να πετύχει ποσοστό επισφαλειών κατώτερο του 3% του τζίρου της που θεωρείται άκρως ικανοποιητικό διεθνώς για τον τομέα στον οποίο δραστηριοποιείται".

Σημειώνεται ότι η ΤΙΜ ήταν και ένας από τους χορηγούς του συνεδρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα