Ανοδικά έκλεισε η Wall Street

Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014 23:37
UPD:23:48
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Φωτογραφία αρχείου.

Με κέρδη έκλεισαν οι αμερικανικοί δείκτες, λαμβάνοντας ώθηση από την ανοδική πορεία των Procter & Gamble και Microsoft, τα οποία υπερκέρασαν τις ανησυχίες για τις προεκτάσεις των νέων κρουσμάτων του ιού Έμπολα στη Νέα Υόρκη.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,77% στις 16.805,41 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,69% στις 4.483,72 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε με κέρδη κατά 0,71% στις 1.964,58 μονάδες.

Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Dow ενισχύθηκε κατά 2,5%, ο Nasdaq κατά 5% και ο S&P 500 κατά 4%

Στο ταμπλό, ανοδικά κατά 2,9% έκλεισαν οι μετοχές της Procter & Gamble, μετά την ανακοίνωση του αμερικανικού κολοσσού καταναλωτικών προϊόντων ότι σχεδιάζει την απόσχιση της Duracell.

Η Microsoft κέρδισε 2,1%, μετά την ανακοίνωση ότι τα έσοδα από τις πωλήσεις λογισμικού διπλασιάστηκαν το τρίτο τρίμηνο του έτους. Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 25% στα 23,2 δισ. δολάρια.

Στον αντίποδα, με απώλειες 8,5% έκλεισε η Amazon, καθώς οι ζημιές το τρίτο τρίμηνο του έτους διευρύνθηκαν στα 427 εκατ. δολάρια ή 95 σεντς ανά μετοχή από 41 εκατ. δολάρια ή 9 σεντς ανά μετοχή την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Επίσης, η Pandora Media υποχώρησε κατά 14%, καθώς αν και τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, δεν έγινε το ίδιο και με την πορεία αύξησης των χρηστών των υπηρεσιών της. Οι χρήστες αυξήθηκαν στα 76,5 εκατ., έναντι 72,7 εκατ. ένα χρόνο πριν, ενώ ο στόχος της εταιρείας ήταν αύξηση 25%.

Μέχρι σήμερα, έχει ανακοινώσει αποτελέσματα το 80% των εισηγμένων του δείκτη S&P 500, εκ των οποίων το 61% έχουν ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα κέρδη έχουν αυξηθεί κατά 5,9% και οι πωλήσεις κατά 4%.

Επίσης, τις αγορές σήμερα επηρέασε η είδηση ​​ότι γιατρός στη Νέα Υόρκη βρέθηκε θετικός στον ιό του Έμπολα, αλλά η αντίδραση μετριάστηκε από τις θετικές εντυπώσεις για τα κέρδη των επιχειρήσεων στις ΗΠΑ και των οικονομικών δεδομένων, τα οποία σε μεγάλο βαθμό κάλυψαν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, μικρή άνοδο σημείωσαν οι πωλήσεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο, σκαρφαλώνοντας στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι ετών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα