ΗΠΑ : Σημαντικές οι πωλήσεις Toyota και Nissan

Τρίτη, 04 Μαΐου 2004 07:51

ΟΙ ΙΑΠΩΝΙΚΕΣ Toyota Motor Corp. και η Nissan Motor Co., οδήγησαν την αύξηση των πωλήσεων τον Απρίλιο στις ΗΠΑ για τις αυτοκινητοβιομηχανίες της περιφέρειας, καθώς έντονη ήταν η ζήτηση για την αγορά των νέων τους μοντέλων.

Οι πωλήσεις οκτώ ασιατικών αυτοκινητοβιομηχανιών, αυξήθηκαν σε ποσοστό 0,6%, φθάνοντας στα 455.000 οχήματα. Τις υψηλότερες πωλήσεις πραγματοποίησε η Toyota, με ποσοστό αύξησης 10% και η Nissan με ποσοστό 14%, σύμφωνα με διαφορετικές εκθέσεις των δύο εταιρειών, αντιστοίχως. Η General Motors Corp., και οι δύο ιαπωνικές θυγατρικές της, καθυστέρησαν να ανακοινώσουν τα αποτελέσματά τους κατά μία ημέρα, λόγω προβλημάτων στο σύστημα των κομπιούτερ τους.

Η Toyota, η οποία κατατάσσεται τέταρτη σε πωλήσεις στις ΗΠΑ, επιταχύνει την επέκτασή της στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο, με τα μοντέλα της Tundra Double Cab και Prius. Οι πωλήσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας στις ΗΠΑ αυξήθηκαν συνολικά φέτος σε ποσοστό 13% και ήταν τέσσερις φορές υψηλότερες, από την εκτίμηση που είχε κάνει η Toyota τον Ιανουάριο, προβλέποντας ότι αυτές θα αυξηθούν μέσα στο 2004, σε ποσοστό της τάξης του 3%.

«Ο ρυθμός ανάπτυξης της Toyota είναι θεαματικός», ανέφερε ο Ken Yamada, ο οποίος διαχειρίζεται 10 δισ. δολ. σε μετοχές με την Kayne Anderson Rudnick στο Λος Αντζελες, συμπεριλαμβανομένων και μετοχών της Toyota, συμπληρώνοντας : «Εάν συνεχιστεί αυτός ο ρυθμός, η βιομηχανία θα χρειαστεί να κατασκευάσει ένα ακόμη εργοστάσιο στη Β. Αμερική».

Οι μετοχές της Toyota U.S. υποχωρούσαν κατά 73 σεντς, φθάνοντας στα 72,48 δολ. η μία στο New York Stock Exchange και συνολικά φέτος κέρδισαν ποσοστό 5,4%. Οι μετοχές της Honda U.S. σημείωναν επίσης απώλειες 38 σεντς, φθάνοντας στα 19,77 δολ. η μία, ενώ μέσα στο έτος απώλεσαν ποσοστό 12%. Αντιθέτως, κέρδη 12 σεντς, σημείωναν οι μετοχές της Nissan U.S., οι οποίες φέτος έχουν υποχωρήσει σε ποσοστό 1,9%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα