UBS AG : Υπερδιπλάσια κέρδη το α' τρίμηνο

Τρίτη, 04 Μαΐου 2004 08:40

ΤΑ ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ κέρδη παρά ποτέ, μετά τη σημαντική άνοδο των χρηματιστηρίων, εμφάνισε η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης, από πλευράς περιουσιακών στοιχείων, UBS AG, καθώς οι οικονομικά εύρωστοι πελάτες της αύξησαν τις αμοιβές από τις συναλλαγές μετοχών.

Το πρώτο τρίμηνο τα κέρδη της τράπεζας υπερδιπλασιάστηκαν, φθάνοντας στα 2,42 δισ. ελβετικά φράγκα (1,86 δισ. δολ.) από 1,21 δισ. φράγκα ένα χρόνο πριν, σύμφωνα με ανακοίνωση της UBS στο web site της. Τα αποτελέσματα ήταν υψηλότερα των προβλέψεων 10 οικονομικών αναλυτών του Bloomberg News, οι οποίοι εκτιμούσαν κατά μέσον όρο ότι αυτά θα ανέλθουν σε 1,94 δισ. ελβετικά φράγκα.

Η UBS, της οποίας το ήμισυ των κερδών προέρχεται από τη δραστηριότητά της στο investment banking, ευνοείται πολύ από την ανάκαμψη των χρηματιστηρίων, κάτι το οποίο ωθεί στην αύξηση της αγοραπωλησίας μετοχών. Η τράπεζα, η οποία διαχειρίζεται τα υψηλότερα κεφάλαια στον κόσμο, αυξάνει τον αριθμό των πελατών της, με αποτέλεσμα τα υψηλότερα έσοδοα.

«Τα πηγαίνουν πολύ καλά στον τομέα του investment banking», ανέφερε ο Kinner Lakhani, οικονομικός αναλυτής της ABN Amro Holding NV, ο οποίος εισηγείται για τις μετοχές «add» και έκανε αυτό το σχόλιο πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της τράπεζας.

Η UBS, που δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση της Union Bank of Switzerland και της Swiss Bank Corp. το 1998, κερδίζει συνεχώς μερίδιο αγοράς στις ΗΠΑ στον τομέα του investment banking. Ο οίκος, δαπάνησε 600 έως 700 εκατ. δολ., προκειμένου να προσλάβει χρηματιστές την τελευταία τριετία, καθώς προσπαθεί να καταλάβει την πρώτη θέση στην είσπραξη αμοιβών από συναλλαγές μετοχών, από δημόσιες εγγραφές και από συγχωνεύσεις εταιρειών σε διεθνές επίπεδο.

Η UBS κατέλαβε την πέμπτη, από τη δέκατη θέση που κατείχε στις αγοραπωλησίες μετοχών το πρώτο τρίμηνο, διεκδικώντας το 7,9% της αγοράς, από το 3,7% που κατείχε, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.

Οι μετοχές της τράπεζας, έχουν κερδίσει συνολικά φέτος ποσοστό 11%, έναντι ανόδου 1,9% των 81 μετοχών που απαρτίζουν τον δείκτη Bloomberg Europe Banks and Financial Services. Οι μετοχές της ανταγωνίστριάς της Credit Suisse Group, βρίσκονται κατά 2,1% υψηλότερα φέτος.

Την περασμένη Παρασκευή η Credit Suisse και η Deutsche Bank ανακοίνωσαν τα αποτελέσματά τους για το πρώτο τρίμηνο, τα οποία ήταν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών.

Τα κέρδη της Deutsche Bank ανήλθαν σε 941 εκατ. ευρώ (1,13 δισ. δολ.), μετά από ζημίες που είχε εμφανίσει πριν από ένα χρόνο. Τα καθαρά κέρδη της Credit Suisse αυξήθηκαν σε περίπου 1,8 δισ. ελβετικά φράγκα από 279 εκατ. φράγκα. Η τράπεζα θα ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τα αποτελέσματά της, αύριο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα