Νεώριον: Σε θυγατρική ο ναυπηγοεπισκευαστικός κλάδος

Τρίτη, 04 Μαΐου 2004 10:50

Το διοικητικό συμβούλιο της Νεώριον Α.Ε. Ναυπηγείων Σύρου αποφάσισε στις 3/5/2004 την απόσχιση του ναυπηγοεπισκευαστικού κλάδου της εταιρείας και την εισφορά του στην 100% θυγατρική της εταιρεία με την επωνυμία Nαυπηγικές και Βιομηχανικές Επιχειρήσεις Σύρου Α.Ε.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της πρώτης, ήδη από το έτος 1998 λειτουργεί ο Κλάδος Βιομηχανικών Κατασκευών και από 16.12.2002, στο πλαίσιο της οργανωτικής αναδιάρθρωσης της εταιρίας, έχει ξεκινήσει και η λειτουργία της Γενικής Διεύθυνσης Συμμετοχών και Αξιοποίησης Ακινήτων. Η εν λόγω αναδιάρθρωση του νέου εταιρικού σχήματος, όπως τονίζεται, κρίνεται απαραίτητη, καθώς θα διευκολύνει την αποτελεσματικότερη επίτευξη των επιχειρηματικών επιδιώξεων της εταιρείας.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, η απόσχιση του εν λόγω κλάδου σε πλήρως ελεγχόμενη θυγατρική εταιρεία, δεν μεταβάλλει τη χρηματοοικονομική θέση του Ομίλου, καθότι τα μεγέθη του υπό απόσχιση κλάδου συμπεριλαμβάνονται ήδη στις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας.

Η απόσχιση και εισφορά του ναυπηγοεπισκευαστικού κλάδου θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 1-5 του Ν. 2166/1993. Η λογιστική κατάσταση του αποσχιζόμενου κλάδου θα συνταχθεί με ημερομηνία 3/5/2004. Από την ημερομηνία αυτή και μετά όλες οι πράξεις του κλάδου που διενεργούνται από την εταιρεία θα λογίζονται ότι γίνονται για λογαριασμό της απορροφούσας τον κλάδο εταιρείας.

Οι ανωτέρω αποφάσεις και ενέργειες υπόκεινται στις κατά νόμο εγκρίσεις και άδειες των αρμόδιων καταστατικών οργάνων των δυο εταιρειών και των διοικητικών αρχών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα