Ανέκαμψαν οι ευρωπαϊκές αγορές

Τετάρτη, 05 Μαΐου 2004 18:49
UPD:18:57

ΜΕ ΚΕΡΔΗ έκλεισαν τελικά οι γενικοί δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων παρά το αρνητικό κλίμα που επικράτησε κατά τις πρώτες ώρες των συναλλαγών.

Θετικά επηρέασαν την επενδυτική ψυχολογία τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου μεγάλων ευρωπαϊκών εταιρειών, τα ικανοποιητικά στοιχεία για τον τομέα υπηρεσιών σε ΗΠΑ και Ευρώπη και η ανάκαμψη της Wall Street.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 4.569,5 μονάδες αυξημένος κατά 0,49%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.729,4 μονάδες με κέρδη 0,77% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 4.022,1 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,79%.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στον κλάδο των ασφαλειών έπειτα από τα θετικά αποτελέσματα της Allianz. Η μετοχική τιμή της γερμανικής Allianz ενισχύθηκε κατά περίπου 4%.

Αξιόλογα κέρδη κατέγραψαν και οι μετοχές του τηλεπικοινωνιακού κλάδου στον απόηχο της είδησης ότι τα κέρδη της νορβηγικής Telenor στο πρώτο τρίμηνο σχεδόν πενταπλασιάστηκαν σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό χρονικό διάστημα υπερβαίνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών.

Αντιθέτως, ισχυρές πιέσεις δέχθηκε ο τίτλος της Royal Bank of Scotland κλείνοντας με απώλειες της τάξεως του 5,6%. Η υπ’ αριθμόν δύο τράπεζα της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμφωνία για την απόκτηση της αμερικανικής Charter One αντί 10,5 δισ. δολ. .

Τέλος, πιέσεις ασκήθηκαν σε μετοχές εταιρειών από τους κλάδους τουρισμού και αερομεταφορών επηρεαζόμενες αρνητικά, όπως αναφέρει το Bloomberg, από τις εκρήξεις στο αστυνομικό τμήμα της Καλλιθέας http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/05/05/907293.htm . Οι τίτλοι των γερμανικών Lufthansa και TUI υποχώρησαν κατά 2,8% και 0,9% αντιστοίχως.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα