Σε νέους τομείς επεκτείνεται η Παντεχνική

Πέμπτη, 06 Μαΐου 2004 19:16

ΕΠΕΚΤΑΣΗ των δραστηριοτήτών της στα αυτοχρηματοδοτούμενα έργα, στους τομείς του real estate, διαχείρισης σταθμών αυτοκινήτων (parking) και απορριμμάτων, καθώς και της παρουσίας της στο εξωτερικό επιδιώκει η Παντεχνική. Τα παραπάνω ανέφερε ο πρόεδρος, Χρήστος Γιόκαρης, στο πλαίσιο της παρουσίασης της εταιρείας στο Σύνδεσμο Μελών του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Οσον αφορά στο εξωτερικό, αυτή την περίοδο συμμετέχει σε διαγωνισμούς για την ανάληψη έργων οδοποιίας σε Ρουμανία και Καμερούν, ενώ, μέσω της θυγατρικής Poarta S.A., θα ανεγείρει ένα συγκρότημα με εμπορικό και ψυχαγωγικό κέντρο, χώρους γραφείων και parking στο Βουκουρέστι.

Στον τομέα της διαχείρισης χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων, αναπτύσσει ήδη σε συνεργασία με την τεχνική εταιρεία Αρχιτέχ ΑΤΕ, ένα πλήρως αυτοματοποιημένο υπόγειο parking 1.021 θέσεων σε ακίνητο ιδιοκτησίας της ΧΑΝΘ, στη Θεσσαλονίκη.

Σύντομα, πρόκειται να υπογράψει σύμβαση με το Δήμο Καλαμάτας, για την εκμετάλλευση τριών υπαίθριων parking με 600 θέσεις, για διάστημα 22 ετών, και την κατασκευή και διαχείριση ενός υπόγειου χώρου με 240 θέσεις στάθμευσης, επένδυση προϋπολογισμού 3,5 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία συμμετέχει στα δύο μεγάλα αυτοχρηματοδοτούμενα έργα της Αττικής Οδού με ποσοστό 19,08% και της ζεύξης Ρίου Αντίρριου με 4,84%. Από τη διαχείρισή τους θα εξασφαλίσει έσοδα 372 εκατ. ευρώ μέχρι το έτος 2025 για το πρώτο και 80,5 εκατ. ευρώ έως το 2040 για το δεύτερο.

Επίσης, σε συνεργασία με άλλους κατασκευαστικούς ομίλους, διεκδικεί την ανάληψη τεσσάρων ακόμη έργων υποδομής, όπως την υποθαλάσσια σήραγγα Θεσσαλονίκης, αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας, οδικά αστικά έργα Αττικής και αυτοκινητόδρομο Κόρινθος Τρίπολη Καλαμάτα που ο συνολικός τους προϋπολογισμός αγγίζει το 1,6 δισ. ευρώ.

Στο 2003, ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 200,6 εκατ. και τα καθαρά προ φόρων κέρδη στα 10,2 εκατ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα