Degussa AG : 22% η αύξηση των κερδών

Παρασκευή, 07 Μαΐου 2004 10:24

ΑΥΞΗΣΗ της τάξης του 22% σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής χημικών στον κόσμο, Degussa AG, ενώ η διοίκησή της επανέλαβε την πρόβλεψη ότι περιμένει ελαφρά αύξηση των λειτουργικών της κερδών και των πωλήσεων φέτος.

Τα καθαρά της κέρδη το τρίμηνο ανήλθαν σε 89 εκατ. ευρώ (107 εκατ. δολ.) από 73 εκατ. ευρώ που ήταν πριν από ένα χρόνο. Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούσαν ότι τα κέρδη της εταιρείας θα έφθαναν τα 79 εκατ. ευρώ. Μείωση σε ποσοστό της τάξης του 4% σημείωσαν οι πωλήσεις της εταιρείας, φθάνοντας στα 2,69 δισ. ευρώ, εξ αιτίας της υποτίμησης του δολαρίου.

«Επαναλαμβάνουμε την πρόβλεψή μας για το σύνολο της χρήσης», ανέφερε ο επικεφαλής της εταιρείας, Utz-Helmuth Felcht, σε γραπτή του δήλωση, συμπληρώνοντας, ότι, τα αποτελέσματα της εταιρείας τις αρχές του 2004, είναι ενθαρρυντικά».

Η διοίκηση της εταιρείας ανακοίνωσε ότι κατά την τρέχουσα χρήση, όλοι οι τομείς των δραστηριοτήτων της θα συμβάλλουν στα έσοδά της, καθώς οι οικονομίες ανακάμπτουν. Όπως και άλλες εταιρείες χημικών, η Degussa επηρεάστηκε αρνητικά από την αύξηση του κόστους του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, αλλά και των πρώτων υλών για την παραγωγή μιας πλειάδας χημικών προϊόντων.

«Η Degussa, δεν θα καταφέρει κατά την άποψή μας να ξεπεράσει το πρόβλημα της αύξησης των τιμών των πρώτων υλών το δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο», ανέφεραν οι αναλυτές της HVB Group, Andreas Heine και Christian Weiz, πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της εταιρείας, οι οποίοι κατατάσσουν τη μετοχή της στο «underperform».

Σημειώνεται, ότι, η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη για πρώτη φορά, σύμφωνα με την International Financial Reporting Standards.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα