Norsk Hydro ASA : 70% αύξηση των κερδών

Δευτέρα, 10 Μαΐου 2004 13:39

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ αύξηση, σε ποσοστό της τάξης του 70%, σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας της Νορβηγίας, Norsk Hydro ASA, αποτέλεσμα της υψηλότερης παραγωγής πετρελαίου, αερίου και αλουμινίου, σε συνδυασμό με τις υψηλότερες τιμές στις οποίες πουλήθηκαν κάποια από τα προϊόντα της.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας αναρριχήθηκαν στα 4,22 δισ. κορώνες (61 εκατ. δολ.) από 2,48 δισ. κορώνες που ήταν πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας στο Οσλο. Οι πωλήσεις της εταιρείας, που είναι η δεύτερη παραγωγός πετρελαίου της Νορβηγίας και η τρίτη σε μέγεθος παραγωγής αλουμινίου στον κόσμο, αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 11%, φθάνοντας στα 39, 6 δισ. κορώνες.

«Αυτά ήταν εκπληκτικά αποτελέσματα, που κατέρριψαν κάθε πρόβλεψη και για κάθε τμήμα της εταιρείας», ανέφερε ο David Thomas, οικονομικός αναλυτής της Commerzbank Securities, στο Λονδίνο, συμπληρώνοντας : «Μεγάλο ρόλο θα διαδραματίσει η προοπτική της παραγωγής αλουμινίου». Ο ίδιος κατατάσσει τις μετοχές της στο «equal-weight».

Τον περασμένο Μάρτιο, η Norsk Hydro, επικέντρωσε το ενδιαφέρον της στην παραγωγή πετρελαίου και αλουμινίου, παρά την αντίστοιχη των λιπασμάτων. Τα έσοδά της τονώθηκαν από τις υψηλότερες τιμές κατά 11% από το φυσικό αέριο και κατά 8% από το αλουμίνιο το τρίμηνο.

Οι μετοχές της εταιρεία υποχωρούσαν κατά 0,5 κορώνα, ποσοστό 0,1%, φθάνοντας στις 408,5 κορώνες η μία, στις 11:32' π.μ. στο Οσλο, τοπική ώρα, έναντι πτώσης 2% του δείκτη OBX στο Χρηματιστήριο του Οσλο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα