Σήμερα η συνεδρίαση του Συμβουλίου Eurogroup

Αύριο συνδριάζει το ECOFIN
Δευτέρα, 10 Μαΐου 2004 13:45

Οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβουν η Ιταλία, η Ολλανδία και η Πορτογαλία σχετικά με τα Προγράμματα Σταθερότητας αναμένεται να είναι τα κύρια θέματα που απασχολήσουν το Συμβούλιο Eurogroup κατά τη συνεδρίασή του σήμερα το βράδυ στις Βρυξέλλες.

Θα συζητηθούν επίσης θέματα σχετικά με τις γενικές κατευθυντήριες γραμμές οικονομικής πολιτικής του 2004 καθώς και η ετοιμότητα των νεοεισερχόμενων χωρών- μελών στο Μηχανισμό Συναλλαγματικής Ισοτιμίας ΙΙ.

Εξ άλλου, αύριο θα συνεδριάσει το Συμβούλιο Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών (ECOFIN) με θέμα την αναθεώρηση της οικονομικής στρατηγικής της Ε.Ε. με βάση τη σύσταση που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 7 Απριλίου 2004.

Υπενθυμίζεται οτι στην εν λόγω σύσταση αναφέρεται οτι δεν είναι αναγκαία καμία σημαντική αναπροσαρμογή των γενικών κατευθύνσεων.

Επιπρόσθετα, θα συζητηθούν θέματα που αφορούν την φορολογηση εισοδημάτων (οδηγία φορολόγησης εισοδημάτων απο τόκους αποταμιεύσεων) την οδηγία για τη διαφάνεια καθώς επίσης και το σχέδιο του κοινοτικού προϋπολογισμού για το 2005 και τις δημοσιονομικές προοπτικές για τα έτη 2007-2013.

Πηγή ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα