Το νέο δ.σ. της ΔΕΠΑ

Στη Βουλή σε 15 ημέρες η συμφωνία Ελλάδας-Τουρκίας για τη σύνδεση φυσικού αερίου
Δευτέρα, 10 Μαΐου 2004 16:58

Συνήλθε σήμερα η έκτακτη γενική συνέλευση της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ) Α.Ε. παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης Δημήτρη Σιούφα και του υφυπουργού Γιώργου Σαλαγκούδη, με αντικείμενο τη συμπλήρωση της σύνθεσης του Διοικητικού της Συμβουλίου. Η σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΠΑ είναι η εξής:

Ραφαήλ Μωυσής, μηχανολόγος μηχανικός, πρόεδρος

Μιχαήλ Καραμανής, τακτικός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης στην Έδρα Μηχανικών Παραγωγής, αντιπρόεδρος

Αριστείδης Βακιρλής, μηχανολόγος ναυπηγός, διευθύνων σύμβουλος

Μέλη:

Στεφάνου Νικόλαος, οικονομολόγος - γενικός γραμματέας υπουργείου Ανάπτυξης

Γρυλλάκης Αναστάσιος, σύμβουλος επιχειρήσεων

Ευθυμίου Κωνσταντίνος, δικηγόρος-Ενεργειακό Δίκαιο

Σταϊκούρας Παναγιώτης, δικηγόρος

Μπέης Δημήτριος, μηχανολόγος – μηχανικός , στέλεχος ΔΕΗ

Βάρδας Θεόδωρος, χημικός μηχανικός, στέλεχος ΕΛΠΕ

Βαλσαμάκης Βασίλειος, χημικός μηχανικός, εκπρόσωπος των εργαζομένων.

Αναφερόμενος στα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ο κ. Σιούφας τόνισε ότι η έμπρακτη αναγνώριση της πολιτείας στο νέο ρόλο της ΔΕΠΑ καταδείχθηκε με την τοποθέτηση στη θέση του προέδρου τού κ. Ραφαήλ Μωϋσή, τον οποίο χαρακτήρισε ως ένα εκ των κορυφαίων μάνατζερ του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα αλλά και του καθηγητή κ. Μιχάλη Καραμανή, τακτικού καθηγητή του Πανεπιστημίου της Βοστώνης, στη θέση του αντιπροέδρου, ο οποίος χαίρει εκτίμησης στο χώρο της ενέργειας σε ολόκληρο τον κόσμο

Ο υπουργός Ανάπτυξης έκανε επίσης ιδιαίτερη αναφορά στην κύρωση της συμφωνίας Ελλάδας-Τουρκίας για τη σύνδεση φυσικού αερίου μεταξύ των δύο χωρών. Όπως ανακοίνωσε ο κ. Σιούφας, η συμφωνία θα κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες 15 ημέρες.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γιώργος Σαλαγκούδης έκανε μνεία του ρόλου της ΔΕΠΑ στην περαιτέρω διείσδυση του φυσικού αερίου στη βιομηχανία και την οικιακή κατανάλωση. Επίσης, αναφέρθηκε στις μεγάλες επενδύσεις που προωθεί η εταιρεία, στοιχείο που θα μεταβάλλει σημαντικά το ρόλο και τα οικονομικά της μεγέθη στα επόμενα χρόνια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα