Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 11 Μαΐου 2004 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ιαπωνικές μετοχές, καθώς οι προβλέψεις για τα αποτελέσματα της μεγαλύτερης υαλουργίας της Ιαπωνίας, Asahi Glass Co. και της πέμπτης σε μέγεθος χρηματιστηριακής της χώρας, Marubeni Corp., αύξησαν την αισιοδοξία για την βελτίωση των κερδών, καθώς η οικονομία βελτιώνεται.

Ο δείκτης Topix κέρδιζε 5,44 μονάδες, ποσοστό 0,5%, φθάνοντας στις 1.080,98 μονάδες στις 11 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα, μετά τη μεγαλύτερη υποχώρηση που σημείωσε χθες - την υψηλότερη της επομένης των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 στις ΗΠΑ – καθώς, έντονη ανησυχία επικράτησε, ότι οι ΗΠΑ θα προχωρήσουν στην αύξηση των βασικών επιτοκίων δανεισμού το συντομότερο μέσα στον Ιούνιο.

Ο δείκτης Nikkei κέρδιζε 21,15 μονάδων, ποσοστό 0,2%, φθάνοντας στις 10.905,85 μονάδες.

Απώλειες σημείωναν οι μετοχές της NTT Data Corp., μετά την ανακοίνωσή της ότι τα καθαρά της κέρδη μειώθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 41% την τρέχουσα χρήση. Πτωτικά κινούντο οι μετοχές της Softbank Corp., της δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας παροχής υπηρεσιών ταχείας πρόσβασης στο Internet της Ιαπωνίας, μετά τη διεύρυνση των ετήσιων ζημιών της σε ποσοστό 7,1%.

«Το ενδιαφέρον μεταξύ των επενδυτών επικεντρώνεται τώρα στα αποτελέσματα των εταιρειών», ανέφερε ο Nobuyoshi Tsumori, ο οποίος διαχειρίζεται 880 δισ. δολ. σε μετοχές διεθνώς, με την Barclays Global Investors Ltd., στο Τόκυο, συμπληρώνοντας : «Τα χρηματιστήρια και η οικονομία φαίνεται να έχουν μια σταθερότητα, παρά το ότι η αύξηση των βασικών επιτοκίων δανεισμού στις ΗΠΑ καταδεικνύουν την οικονομική τους ανάπτυξη».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα