Μικρή άνοδος στο χρηματιστήριο του Τόκιο

Τρίτη, 11 Μαΐου 2004 09:38
UPD:09:41

ΣΕ «κυνήγι» ευκαιριών επιδόθηκαν σήμερα οι επενδυτές στο χρηματιστήριο του Τόκιο σπεύδοντας να εκμεταλλευθούν τα ελκυστικά επίπεδα στα οποία υποχώρησαν οι μετοχές μεγάλων εταιρειών λόγω της παρατεταμένης πτώσης.

Σημειώνεται ότι ο Nikkei στις προηγούμενες έξι συνεδριάσεις απώλεσε συνολικά 1.200 μονάδες εν μέσω ανησυχιών ότι η διαφαινόμενη αύξηση των επιτοκίων από τη Fed θα επιβραδύνει την οικονομική ανάκαμψη στις ΗΠΑ.

Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι μετοχές ασφαλιστικών ομίλων και γενικότερα εταιρειών που βασίζουν το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων τους στην εγχώρια αγορά.

Αντιθέτως, με επιφυλακτικότητα αντιμετώπισαν και σήμερα οι επενδυτές τις μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών οι οποίες καθίστανται σταδιακά λιγότερο ελκυστικές εν όψει της αναμενόμενης αύξησης των επιτοκίων στις ΗΠΑ και την Κίνα.

Οι παραπάνω χώρες αποτελούν δύο από τους σημαντικότερους εμπορικούς εταίρους της Ιαπωνίας και οι φόβοι οικονομικής επιβράδυνσης από την άσκηση αυστηρότερης νομισματικής πολιτικής προκαλούν ανησυχίες για το ενδεχόμενο περιορισμού της ζήτησης για ιαπωνικά προϊόντα.

Ο δείκτης Nikkei σημείωσε οριακή άνοδο κατά 0,21% κλείνοντας στις 1.088,89 μονάδες. Ο Topix διαμορφώθηκε στις 1.088,89 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,31%.

Στη χθεσινή συνεδρίαση οι παραπάνω δείκτες υποχώρησαν κατά 4,8% και 5,7% αντιστοίχως.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα