RWE AG : Στα 925 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη

Τρίτη, 11 Μαΐου 2004 09:55

ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑ κέρδη το πρώτο τρίμηνο της χρήσης, μετά από την πώληση περιουσιακών της στοιχείων, σε συνδυασμό με τις υψηλότερες τιμές ενεργείας στη Γερμανία και τη Βρετανία, εμφάνισε η τρίτη σε μέγεθος εταιρεία κοινής ωφελείας της Ευρώπης, RWE AG.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας ανήλθαν σε 925 εκατ. ευρώ (1,1 δισ. δολ.) ή 1,64 ευρώ ανά μετοχή, από 437 εκατ. ευρώ ή 78 σεντς ανά μετοχή, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση. Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούσαν ότι τα κέρδη της θα ανήρχοντο σε 856,5 εκατ. ευρώ. Μείωση, στα 12,1 δισ. ευρώ, από 12,8 δισ. ευρώ, εμφάνισαν τα έσοδά της, μετά από την πώληση των περιουσιακών της στοιχείων.

Ο επικεφαλής της RWE, Harry Roels, 55 ετών, προχώρησε στην πώληση στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων και μεριδίων που κατείχε η εταιρεία στη μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρεία της Γερμανίας, Hochtief AG, αλλά και τη μεγαλύτερη κατασκευάστρια εκτυπωτικών μηχανημάτων, Heidelberger Druckmaschinen AG, προκειμένου να επικεντρώσει το ενδιαφέρον των δραστηριοτήτων της σε νερό, φυσικό αέριο και ηλεκτρισμό. Ο ίδιος σχεδιάζει να αυξήσει τα κέρδη της εταιρείας σε ποσοστό τουλάχιστον 10% από την πώληση περισσοτέρων υπηρεσιών σε πελάτες που ήδη έχει.

«Σε λειτουργικό επίπεδο τα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά», ανέφερε ο Nils Machemehl, αναλυτής στην M.M. Warburg, συμπληρώνοντας : «Η προοπτική της εταιρείας φαίνεται να είναι καλύτερη, τη στιγμή που δεν έχει στην κυριότητά της πλέον μερίδιο της Heidelberger.Ο ίδιος κατατάσσει τη μετοχή της εταιρείας στο «hold».

Οι μετοχές της RWE έχουν κερδίσει συνολικά φέτος ποσοστό της τάξης του 10%, έναντι αύξησης 9% του δείκτη Bloomberg Europe Electric. Οι μετοχές της ανταγωνίστριάς της E.ON AG, έχουν σημειώσει την ίδια χρονική περίοδο αύξηση κατά 3,3%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα