Σε ανοδική τροχιά επέστρεψε το δολάριο

Ωθηση από τις αισιόδοξες εκτιμήσεις του ΟΟΣΑ για την οικονομία των ΗΠΑ
Τρίτη, 11 Μαΐου 2004 13:59

ΑΝΟΔΙΚΑ κινείται αυτή την ώρα το δολάριο έναντι των βασικών του ανταγωνιστών επωφελούμενο από τις αισιόδοξες εκτιμήσεις του ΟΟΣΑ για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας.

Πιο αναλυτικά, ο διεθνής οργανισμός αναθεώρησε στο 4,7%, από 4,5% τον Απρίλιο και 4,2% το Νοέμβριο, την εκτίμησή του για την αύξηση του αμερικανικού ΑΕΠ στο τρέχον έτος.

Εκτιμά επίσης ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, η Φέντεραλ Ριζέρβ, θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων της στο μέσον του έτους.

Σημειώνεται ότι ο ΟΟΣΑ αναθεώρησε προς τα πάνω για δεύτερη φορά σε διάστημα δύο μηνών τις προβλέψεις του για την ανάπτυξη της οικονομίας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αντιθέτως, ο διεθνής οργανισμός εκτιμά ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας της Ευρωζώνης θα διαμορφωθεί φέτος στο 1,6%, ενώ το Νοέμβριο ανέμενε αύξηση κατά 1,8%.

Απευθύνει παράλληλα έκκληση στην κεντρική ευρωπαϊκή τράπεζα να μην προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων μέχρι τα μέσα του 2005, ενώ διατυπώνει την εκτίμηση ότι τα επιτόκια του ευρώ πρέπει να μειωθούν στο άμεσο μέλλον στο 1,5% από 2%, καθώς η εγχώρια ζήτηση παραμένει αναιμική.

Στις 13:39 (ώρα Ελλάδος), στη χρηματαγορά του Λονδίνου, η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο είχε διαμορφωθεί στα 1,18330 έναντι 1,1846 δολαρίων στις 24:00 χθες. Η χθεσινή ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ήταν 1,1843 δολάρια ανά ευρώ.

Παράλληλα, στις 13:39, το δολάριο ισοδυναμούσε με 113,67 γιεν έναντι 113,64 γιεν αργά χθες το βράδυ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα