Cisco Systems Inc. : 23% αύξηση των καθαρών κερδών

Τετάρτη, 12 Μαΐου 2004 08:19

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 23%, εμφάνισαν το πρώτο τρίμηνο της χρήσης τα κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής εξοπλισμού για δίκτυα κομπιούτερ, Cisco Systems Inc., φθάνοντας το 1,21 δισ. δολ., καθώς προσέθεσε προϊόντα για ευρεία κατανάλωση στη γκάμα της.

Τα καθαρά της κέρδη το τρίμηνο που έληξε την 1η Μαΐου, αυξήθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ – 17 σεντς ανά μετοχή – από 987 εκατ. δολ. ή 14 σεντς ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο. Οι πωλήσεις της αναρριχήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 22%, φθάνοντας στα 5,62 δισ. δολ., σημειώνοντας τη μεγαλύτερη αύξηση σε χρονικό διάστημα τριών ετών, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Ο επικεφαλής της, John Chambers, 54 ετών, αύξησε τις πωλήσεις της εταιρείας, μετά την προσθήκη προϊόντων στην γκάμα της. Ανοδικά κινήθηκαν τα έσοδα της Cisco από τη δραστηριότητά της στον τομέα ασφάλειας, αλλά και τις συνδέσεις με το Internet, σε ποσοστό 16% το πρώτο τρίμηνο, από αύξηση της τάξης του 11% που είχε εμφανίσει κατά την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο.

Οι μετοχές της Cisco σημείωναν απώλειες 55 σεντς, στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, φθάνοντας στα 21,70 δολ. η μία. Νωρίτερα, κατά τη διαπραγμάτευσή τους στο Nasdaq σημείωναν κέρδη 63 σεντς, φθάνοντας στα 22,25 δολ. η μία. Πέρυσι κέρδισαν συνολικά ποσοστό 33% έναντι αύξησης 16% των μετοχών του δείκτη S&P 500.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα