Walt Disney : 71% η αύξηση των κερδών

Πέμπτη, 13 Μαΐου 2004 08:10

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ αύξηση, σε ποσοστό της τάξης του 71%, σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο της χρήσης, τα καθαρά κέρδη της δεύτερης σε μέγεθος εταιρεία μέσων των ΗΠΑ, Walt Disney Co., μετά την αύξηση των πωλήσεων του θεματικού πάρκου της στη Φλόριντα, αλλά και του δικτύου αθλητικών προγραμμάτων, ESPN.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 537 εκατ. δολ. ή 26 σεντς ανά μετοχή, από 314 εκατ. δολ. ή 15 σεντς ανά μετοχή, ένα χρόνο πριν, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση. Οι πωλήσεις της Disney αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 11%, φθάνοντας στα 7,19 δισ. δολ. από 6,5 δισ. δολ. αντιστοίχως.

Ο επικεφαλής της εταιρείας, Michael Eisner, 62 ετών, οδήγησε τη Walt Disney σε υψηλότερα κέρδη, καθώς δίκτυά της, όπως το ESPN, προσήλκυσαν μεγαλύτερο κοινό σε συνδυασμό με την αύξηση των τιμών διαφήμισης. Η Disney, ευνοήθηκε επίσης από την αύξηση των επισκεπτών στα θεματικά της πάρκα, μετά τη δραματική μείωση που σημειώθηκε σε αυτά πέρυσι, φθάνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα δεκαετίας, καθώς έντονη ανησυχία επικράτησε για ενδεχόμενα τρομοκρατικά χτυπήματα, αλλά και για τον πόλεμο στο Ιράκ.

«Η ESPN θεωρείται το πιο κερδοφόρο περιουσιακό στοιχείο και μόνο αυτή, είχε ένα εκπληκτικό τρίμηνο», ανέφερε ο David Miller, οικονομικός αναλυτής με τη Sanders Morris Harris στο Λος Αντζελες, συμπληρώνοντας : «Τα λειτουργικά κέρδη των δικτύων μέσων μαζικής επικοινωνίας, εκτινάχθηκαν στα 704 εκατ. δολ.».

Ο Miller, που κατατάσσει τις μετοχές της Disney στο «hold», συμπλήρωσε ότι αυτές θα σημειώσουν σημαντική άνοδο σήμερα κατά τη διαπραγμάτευσή τους.

Τα αποτελέσματα της Walt Disney, υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών του Bloomberg News, οι οποίοι προέβλεπαν ότι αυτά θα ανέλθουν κατά μέσον όρο σε 21 σεντς ανά μετοχή και οι πωλήσεις της κατά μέσον όρο, σε 6,85 δισ. δολ.

Οι μετοχές της Disney κέρδισαν σήμερα 40 σεντς, φθάνοντας στα 23,40 δολ. η μία στη διευρυμένη συνεδρίαση στις 6:30' μ.μ. στη Ν.Υόρκη, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της. Νωρίτερα σημείωναν κέρδη δύο σεντς, φθάνοντας στα 23 δολ. η μία, στο New York Stock Exchange (NYSE). Συνολικά πέρυσι κέρδισαν 22%, αλλά ήταν κατά 47% χαμηλότερα, από το ρεκόρ κλεισίματος που είχαν σημειώσει τον Απρίλιο του 2000, φθάνοντας στα 43,63 δολ. η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα