Societe Generale : 66% αύξηση των κερδών

Πέμπτη, 13 Μαΐου 2004 10:20

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ αύξηση σε ποσοστό της τάξης του 66%, σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της τρίτης σε μέγεθος τράπεζας της Γαλλίας, Societe Generale, καθώς αυξήθηκαν τα έσοδά της από το investment banking στα υψηλότερα επίπεδα μετά από χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τριών ετών.

Τα καθαρά κέρδη της τράπεζας ανήλθαν σε 801 εκατ. ευρώ (955 εκατ. δολ.) από 482 εκατ. ευρώ που ήταν πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση.

Η Societe Generale, ακολουθεί την πορεία των λοιπών ευρωπαϊκών τραπεζών, όπως της Deutsche Bank AG και της Credit Suisse Group, οι οποίες ευνοήθηκαν από την άνοδο των τιμών των μετοχών το πρώτο τρίμηνο, με αποτέλεσμα, αμερικανικές φίρμες, όπως η Morgan Stanley, να εμφανίσουν κέρδη ρεκόρ. Η Deutsche Bank, η τρίτη σε μέγεθος τράπεζα της Ευρώπης ανακοίνωσε τον μήνα που πέρασε τη μεγαλύτερη τριμηνιαία αύξηση των κερδών της, μέσα στην τελευταία τρετία.

Η τράπεζα ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να προσλάβει 200 υπαλλήλους φέτος, κατά κύριο λόγο για τα χρηματιστήρια και την αγορά παραγώγων, προκειμένου να αυξήσει τις εργασίες της στη Βρετανία, τη Γερμανία, την Ισπανία και την Ιταλία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα