Linde AG : Υπερδιπλάσια κέρδη το α' τρίμηνο

Πέμπτη, 13 Μαΐου 2004 10:25
UPD:25/05/2004 12:13

ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑ κέρδη το πρώτο τρίμηνο, εμφάνισε η μεγαλύτερη εταιρεία περονοφόρων της Ευρώπης, Linde AG.

Τα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν στα 22 εκατ. ευρώ (26 εκατ. δολ.) ή 18 σεντς ανά μετοχή, από 11 εκατ. ευρώ ή εννέα σεντς ανά μετοχή που είχε εμφανίσει πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση.

Οικονομικοί αναλυτές προέβλεπαν, ότι τα καθαρά της κέρδη θα έφθαναν στα 27 εκατ. ευρώ.

«Τα αποτελέσματα, είναι χαμηλότερα από ό,τι αναμενόταν, αλλά έχουν επηρεαστεί από το τμήμα ψύξης της εταιρείας, το οποίο πρόκειται τελικά να πουληθεί», ανέφερε ο Erhard Schmitt, οικονομικός αναλυτής της Helada Trust, ο οποίος κατατάσσει τη μετοχή της στο «underweight», συμπληρώνοντας : «Οι νέες παραγγελίες για περονοφόρους ανυψωτές είναι ένας σημαντικός παράγοντας της εξέλιξης των εργασιών της Linde, η οποία φαίνεται να ανακάμπτει».

Ο επικεφαλής της εταιρείας, Wolfgang Reitzle, 54 ετών, προχώρησε στην πώληση της εταιρείας ψύξης τον Μάρτιο - η συναλλαγή δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί - προκειμένου να επικεντρώσει το ενδιαφέρον του σε πιο κερδοφόρες δραστηριότητες, όπως αυτή του φυσικού αερίου. Παράλληλα προχώρησε στην περικοπή περισσοτέρων των 1.000 θέσεων εργασίας και μετέφερε την παραγωγή εκτός Γερμανίας, με στόχο τη μείωση του κόστους λειτουργίας.

Οι νέες παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 147 εκατ. ευρώ, φθάνοντας στα 2,36 δισ. ευρώ και οι πωλήσεις στα 2,11 δισ. ευρώ, από 1,95 δισ. ευρώ.

Η διοίκηση της Linde, επανέλαβε την πρόβλεψή της για τα αποτελέσματα που θα εμφανίσει στο σύνολο της χρήσης, ήτοι υψηλότερες πωλήσεις και κέρδη φέτος έναντι του 2003, ενώ επεσήμανε ότι οι συνθήκες στις ευρωπαϊκές αγορές δεν είναι και ό,τι καλύτερο.

Στα σχέδια της διοίκησής της, περιλαμβάνεται η επέκτασή της στις αγορές των ΗΠΑ, της Ασίας, της Ανατολικής Ευρώπης, ενώ στελέχη της έχουν πει ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να εκδηλώσει ενδιαφέρον και για την αγορά περιουσιακών στοιχείων εκτός Γερμανίας, όπως έκανε και Air Liquide SA ολοκληρώνοντας στις 6 Μαΐου την εξαγορά των δραστηριοτήτων της Messer Griensheim στη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ.

Στα σχέδια της Linde εντάσσεται και η μείωση του χρέους της – εκτός του τμήματος των χρηματοοικονομικών της υπηρεσιών - σε ποσοστό όχι μεγαλύτερο του 50% του κεφαλαίου της, από το 63%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα