Εμ. Κονδύλης: Επενδύσεις έως 10 δισ. θα φέρουν οι πωλήσεις ακινήτων

Την επόμενη εβδομάδα οι δεσμευτικές προσφορές για περιφερειακά αεροδρόμια και Μαρίνα Αλίμου
Δευτέρα, 06 Οκτωβρίου 2014 15:07
UPD:15:11
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Εμμανουήλ Κονδύλης (φωτογραφία αρχείου).

Οι επενδύσεις που μπορούν να προχωρήσουν μέσω των ακινήτων που έχουν παραχωρηθεί ή δρομολογείται η παραχώρησή τους από το Δημόσιο ενδέχεται να φθάσουν τα 10 δισ. ευρώ.

Την εκτίμηση αυτή έκανε ο Εμμανουήλ Κονδύλης, πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου), μιλώντας στην Prodexpo - Συνέδριο για την Ανάπτυξη & Αξιοποίηση της Ακίνητης Περιουσίας, η οποία πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία με χορηγούς επικοινωνίας τη Ναυτεμπορική, το ένθετό της Business & real Estate και το naftemporiki.gr.

Ο κ. Κονδύλης αναφέρθηκε επίσης στο επόμενο βήμα που πρόκειται να κάνει το ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, με την «τιτλοποίηση», η οποία θα περιλαμβάνει  συνδυασμό επενδυτικών εργαλείων - από την έκδοση ομολόγων μέχρι και τη δυνατότητα των επενδυτών να συμμετάσχουν στο μετοχικό κεφάλαιο εταιρειών που αξιοποιούν κρατική περιουσία. 

«Έχουμε προχωρήσει μέσα σε τρία χρόνια στην άρση περίπου 100 ρυθμιστικών εμποδίων», σημείωσε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ και πρόσθεσε πως την επόμενη  εβδομάδα κατατίθενται οι δεσμευτικές προσφορές στον διαγωνισμό για τα περιφερειακά αεροδρόμια, αλλά και στον διαγωνισμό για την παραχώρηση της Μαρίνας Αλίμου (μαζί με τους τουριστικούς λιμένες Ύδρας, Πόρου και Νέου Επιδαύρου) που  εκκρεμεί επί ενάμιση χρόνο.

Για τα έσοδα από ηλεκτρονικές δημοπρασίες ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ είπε πως φτάνουν τα 13 εκατ. ευρώ και στόχος είναι να φτάσουν τα 35 με 40 εκατ. ευρώ ετησίως. Επιπλέον, έσοδα περί τα 50 εκατ. ευρώ αναμένονται από την πώληση ακινήτων του ελληνικού Δημοσίου στο εξωτερικό.

ΤΕΤΗ ΗΓΟΥΜΕΝΙΔΗ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα