Η Seagull «τρέχει» κόντρα στην κρίση

Στο τοπ 5 με επενδύσεις 1 εκατ. φέτος
Δευτέρα, 06 Οκτωβρίου 2014 14:29
UPD:14:30

Η Seagull μπορεί να προσφέρει και διευκολύνσεις στον εκτελωνισμό φορτίων, αλλά και στη διαμετακόμιση αυτών.

Ανοδικά, κόντρα στην κρίση και στο σκληρό ανταγωνισμό των πολυεθνικών, κινείται η εταιρεία Seagull, η οποία κατατάσσεται στην πεντάδα των μεγαλύτερων ελληνικών διαμεταφορικών εταιρειών.

Με επενδύσεις, που συνολικά για το τρέχον έτος φθάνουν το 1 εκατ. ευρώ, η εταιρεία απέκτησε νέες εγκαταστάσεις Logistics στη Μαγούλα αυξάνοντας τα κέντρα διανομής που διαθέτει σε όλη την επικράτεια σε τρία (Ασπρόπυργο, Μαγούλα, Θεσσαλονίκη). Επιπλέον, η εταιρεία έχει ήδη πραγματοποιήσει επενδύσεις ύψους 500.000 ευρώ για αγορά δέκα νέων φορτηγών τεχνολογίας EURO 6, στοχεύοντας σε καλύτερες και ταχύτερες υπηρεσίες διανομής στα αστικά κέντρα, αλλά και επιμένοντας στη στρατηγική της με περιβαλλοντική συνείδηση.

Η Seagull διατηρεί 4 υποκαταστήματα στην Ελλάδα και εξυπηρετεί πάνω από 2.000 εταιρείες και 60.000 ιδιώτες ετησίως, καλύπτοντας όλων των ειδών τις μεταφορές, σε διεθνές και εθνικό επίπεδο. Στα σχέδια της Seagull, που φέτος αγγίζει τα 30 εκατ. ευρώ κύκλο εργασιών, με μηδενικό τραπεζικό δανεισμό, είναι η ανάπτυξη και το 2015.

Επιπλέον, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιά, η εταιρεία έχει απορροφήσει πάνω από 10 τελειόφοιτους στις ναυτιλιακές σπουδές, στηρίζοντας τη νέα γενιά.

Η αγορά εργασίας ανοίγει, ανέφερε σε δηλώσεις του στη «Ν» ο πρόεδρος του Ομίλου Διονύσης Στεριώτης, προσθέτοντας ότι «οι τράπεζες έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη των αγορών.

Ολοένα και περισσότεροι ξένοι οίκοι φλερτάρουν με τον τουρισμό μας, τον ανεκμετάλλευτο ενεργειακό πλούτο μας, αναγνωρίζοντας τη μοναδική γεωγραφική θέση της χώρας μας. Μεγάλα μεταρρυθμιστικά σχέδια προχωρούν, η χώρα κερδίζει τη χαμένη εμπιστοσύνη της, με τις φημολογίες περί κατάρρευσης να έχουν περιοριστεί σημαντικά. Στον κλάδο μας οι επερχόμενες ιδιωτικοποιήσεις, όπως εκείνη των λιμένων, των περιφερειακών αεροδρομίων, του σιδηροδρομικού δικτύου και των μαρίνων θα αναπτύξουν το εμπόριο και τις μεταφορές» επισήμανε ο κ. Στεριώτης.

«Η εταιρεία κατάφερε να βγει όρθια από την κρίση και σε αντίθεση με το μοτίβο συρρίκνωσης που ακολούθησαν οι περισσότερες επιχειρήσεις», τονίζει, «πήγε κόντρα στο ρεύμα, επένδυσε σε ανθρώπινο δυναμικό, πάγιο εξοπλισμό και σε άλλους πόρους και σήμερα βρίσκεται πιο δυνατή, έχοντας σχεδόν τριπλασιάσει το μερίδιο αγοράς της».

Αξίζει να αναφερθεί ότι η εταιρεία, πρόσφατα πιστοποιημένη σαν Ανεξάρτητος Οικονομικός Φορέας (ΑΕΟ), μπορεί να προσφέρει και διευκολύνσεις στον εκτελωνισμό φορτίων, αλλά και στη διαμετακόμιση αυτών. Η Seagull διατηρεί διεθνές δίκτυο πρακτόρων σε πάνω από 180 χώρες στον κόσμο και συμμετέχει ενεργά σε παγκόσμια συνέδρια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα