Τις απαντήσεις της τρόικας αναμένουν οι εκπρόσωποι της κεφαλαιαγοράς

Πέμπτη, 02 Οκτωβρίου 2014 17:09
UPD:17:15
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Οι εκπρόσωποι της τρόικας, στη συνάντηση που είχαν με στελέχη της κεφαλαιαγοράς, τήρησαν ουδέτερη στάση με ελαφρά συγκατάβαση σε κάποια σημεία.

Σε αναμονή των απαντήσεων της τρόικας όσον αφορά τις ρυθμίσεις που σήμερα πρότειναν εκ νέου είναι οι εκπρόσωποι της κεφαλαιαγοράς.

Οι εκπρόσωποι της τρόικας, στη συνάντηση που είχαν με στελέχη της κεφαλαιαγοράς, τήρησαν ουδέτερη στάση με ελαφρά συγκατάβαση σε κάποια σημεία.

Η ελληνική πλευρά επέμεινε ιδιαίτερα στο θέμα του επαγγελματία επενδυτή, τονίζοντας για μία ακόμα φορά πως τέτοια διάταξη δεν υπάρχει σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα και είναι βέβαιο πως θα προκαλέσει αναστάτωση στους επενδυτές. Αυτό, σύμφωνα με τους παρευρισκόμενους, ήταν το αίτημα που έδειξαν να κατανοούν περισσότερο οι εκπρόσωποι των δανειστών.

Σε όλες τις άλλες ρυθμίσεις που επίσης παρουσιάστηκαν αναλυτικά, δεν υπήρξε καμμία αντίδραση από την πλευρά τους.

Μετά το πέρας της παρουσίασης, οι εκπρόσωποι της τρόικας σημείωσαν πως θα μελετήσουν τις ελληνικές προτάσεις και σύντομα θα ενημερώσουν σχετικά το αρμόδιο Υπουργείο.

Από ελληνικής πλευράς, στη συνάντηση συμμετείχε εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών, η αντιπρόεδρος της ΕΚ Βασιλική Λαζαράκου, ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Χ.Α. Σωκράτης Λαζαρίδης, ο κ. Αλέξιος Πιλάβιος από την Ένωση Θεσμικών Επενδυτών, ο κ. Αλεξ. Μωραιτάκης εκ μέρους του ΣΜΕΧΑ , ο κ. Κων/νος Φέγγος από πλευράς ΣΕΔΥΚΑ και δύο δικηγόροι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα