ΕΚ: Ανάκληση άδειας λειτουργίας της Active ΑΕΠΕΥ

Παρασκευή, 14 Μαΐου 2004 18:22

Tην ανάκληση της άδειας λειτουργίας της Active ΑΕΠΕΥ, η οποία τίθεται σε εκκαθάριση, αποφάσισε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κατά τη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της. Στην εταιρεία θα οριστεί επόπτης εκκαθάρισης.

Η απόφαση ελήφθη καθώς ο συντελεστής κεφαλαιακής επάρκειας της AEΠΕΥ υποχώρησε κάτω από το ελάχιστο επιτρεπόμενο όριο και παρά τη χρονική προθεσμία που δόθηκε, η εταιρεία δεν παρουσίασε βελτίωση των οικονομικών της μεγεθών.

Επιπρόσθετα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε:

-Την απαγόρευση λειτουργίας των ΑΕΛΔΕ «Stockfund» με έδρα την ¶νοιξη, «Oικονομικό Ομφαλο Κορίνθου», «Ενόραση» με έδρα την Αθήνα, και «Premium Finance» με έδρα την Αθήνα, για σειρά παραβάσεων του κώδικα δεοντολογίας και μη παροχή στοιχείων στις εποπτικές αρχές.

-Την αναστολή της λειτουργίας των εταιρειών «Ισθμια ΑΕΛΔΕ» με έδρα την Κόρινθο και «Εψιλον Κάππα Ελλάδος ΑΕΛΔΕ»› με έδρα τη Θεσσαλονίκη, επειδή διαπιστώθηκαν παραβάσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας και η συνέχεια της λειτουργίας τους θα έθετε σε κίνδυνο το επενδυτικό κοινό.

-Την επιβολή προστίμου ύψους 5.000 ευρώ στην DF Χρηματιστηριακή για παράβαση του κώδικα δεοντολογίας και μη άσκηση αποτελεσματικού ελέγχου.

-Την επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ στον κ. Νικόλαο Παμπούκα διότι παρείχε επενδυτικές υπηρεσίες χωρίς να διαθέτει σχετική άδεια.

-Tην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Αγροτικής ΧΑΕ, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσω της συγχώνευσης με απορρόφηση της εταιρίας Αγροτική Asset Management ΑΕΠΕΥ. Επίσης ενέκρινε την επέκταση του σκοπού της χρηματιστηριακής εταιρείας, ώστε να παρέχει την υπηρεσία της διαχείρισης χαρτοφυλακίου.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα