Ανέκαμψαν οι ιαπωνικές μετοχές

Αισιοδοξία για τις προοπτικές της εγχώριας οικονομίας
Τρίτη, 18 Μαΐου 2004 09:36

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν σήμερα οι χρηματιστηριακοί δείκτες στο Τόκιο καλύπτοντας μέρος των σημαντικών απωλειών που κατέγραψαν στη συνεδρίαση της Δευτέρας.

Η αφύπνιση του αγοραστικού ενδιαφέροντος αποδίδεται στα ενθαρρυντικά στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα σχετικά με την ανάπτυξη της ιαπωνικής οικονομίας στο πρώτο τρίμηνο.

Πιο συγκεκριμένα, στο χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου το ιαπωνικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 5,6% σε ετήσια βάση, ενώ οι αναλυτές σε έρευνα του Bloomberg ανέμεναν αύξηση της τάξεως του 3,8% http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/05/18/911975.htm .

Ο δείκτης Nikkei ενισχύθηκε κατά 1,96% κλείνοντας στις 10.711,09 μονάδες, στο υψηλότερο σημείο της ημέρας. Στη χθεσινή συνεδρίαση ο Nikkei είχε υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών μηνών σημειώνοντας πτώση 3,18%.

Ο δείκτης Topix διαμορφώθηκε στις 1.076,21 μονάδες αυξημένος κατά 2,13%. Στη συνεδρίαση της Δευτέρας είχε σημειώσει πτώση κατά 3,46%.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον επικεντρώθηκε σε εταιρείες οι οποίες βασίζουν το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων τους στην ιαπωνική αγορά εν μέσω προσδοκιών ότι η βελτίωση της οικονομίας θα οδηγήσει σε αύξηση της εγχώριας ζήτησης.

Η μετοχή του ομίλου λιανικής Aeon ενισχύθηκε κατά 4,31%. Αξιόλογα κέρδη κατέγραψαν επίσης οι μετοχές τραπεζών και χρηματιστηριακών εταιρειών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα