Air France : Στα 13 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη

Εναντι ζημίας 103 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο
Τρίτη, 18 Μαΐου 2004 09:46
UPD:10:25

ΚΕΡΔΗ το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης, εμφάνισε η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης, Air France, καθώς ανέκαμψε η ζήτηση ένα χρόνο μετά τη σημαντική πτώση που σημείωσε εξ αιτίας του πολέμου στο Ιράκ και της επιδημίας του Σοβαρού Οξέος Αναπνευστικού Συνδρόμου (SARS).

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, ανήλθαν σε 13 εκατ. ευρώ (15,6 εκατ. δολ.) έναντι καθαρής ζημίας ύψους 103 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με τον επικεφαλής των εργασιών της εταιρείας, Pierre Henri Gourgeon σε συνέντευξη Τύπου. Οι πωλήσεις της εταιρείας σημείωσαν ελαφρά διαφοροποίηση, φθάνοντας στα 3,01 δισ. ευρώ από τρία δισ. ευρώ. Οικονομικοί αναλυτές προέβλεπαν ότι η εταιρεία θα εμφάνιζε καθαρή ζημία ύψους 27 εκατ. ευρώ.

«Είμαστε ευτυχείς που εμφανίσαμε θετικά αποτελέσματα σε μια τόσο δύσκολη χρονιά», είπε ο Gourgeon, συμπληρώνοντας : «Οσο η τιμή του πετρελαίου δεν υπερβεί κατά μέσον όρο μέσα στο έτος τα 33 δολ. το βαρέλι, προβλέπεται να έχουμε αύξηση των λειτουργικών μας κερδών».

Ο Gourgeon ανέφερε ότι ο μέσος όρος των κερδών ανά εισιτήριο για κάθε διαθέσιμη θέση ανά χιλιόμετρο ήταν 2,2% χαμηλότερο το τέταρτο τρίμηνο, καθώς η γαλλική οικονομία υστερεί και υπήρξε έντονος ανταγωνισμός από τις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους.

Τα στοιχεία αφορούν μόνο τις δραστηριότητες της Air France. Η KLM που διανύει την ίδια οικονομική χρήση, ανακοίνωσε την εβδομάδα που πέρασε ότι οι καθαρές της ζημίες μειώθηκαν στα 20 εκατ. ευρώ, από 447 εκατ. ευρώ. Στο μέλλον, τα οικονομικά στοιχεία των δύο αεροπορικών εταιρειών θα ανακοινώνονται μαζί.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα